Рецепт Лимонний пиріг-безе фото

Лимонний пиріг-безе
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Яйця , Лимон
Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Десерти , Пироги , Безе
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цей десерт відрізняється неймовірно ніжним смаком, легкої і повітряної текстурою. На приготування ласощів потрібен час, але результат того вартий. Розповім, як приготувати лимонний пиріг-безе.

Опис приготування:

Такий десерт буде доречним для буденного чаювання, а також для свята. Такий пиріг не залишить байдужим нікого, тому обов'язково потрібно його приготувати. Подавати десерт потрібно вже охолодженим. Пиріг на вигляд може здатися трохи"тьмяним" , але все компенсує його неймовірний смак.


  • Борошно - 300 грам
  • Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 145 грам(120 грам для тіста, 25 грам для начинки)
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Цукор - 225 грам(150 грам для начинки, 75 грам для безе)
  • Лимон - 1 штука
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
  • Жовток - 3 штуки
  • Білки - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
1
У миску просівають борошно, додаю до неї цукрову пудру і розм'якшене вершкове масло, розтираю все в крихту.
2
Додаю 1 яйце і сметану (15% жирності), вимішую тісто. Можливо додавати трохи борошна, але обережно, щоб тісто не вийшло"забитим" .
3
Форму для випічки змащую маслом, викладаю тісто, розподіляю його по формі, формую краю. Виделкою наколюють його, щоб не здулося, відправляю його в холодильник на 20 хвилин.
4
Лимон мою, зрізаю з нього цедру, відвалів сік. У сотейник вливаю лимонний сік (близько 50 мілілітрів) і 200 мілілітрів води, додаю цедру і вершкове масло (для начинки). Доводжу суміш до кипіння на слабкому вогні.
5
Крохмаль змішую з водою (50 мілілітрів) і вливаю його до суміші на вогні після закипання, прогріваю 1 хвилину, а потім знімаю з вогню.
6
У мисці виделкою збиваю жовтки, ввожу половину щойно приготовленої суміші і весь час перемішую. Переливаю суміш назад в сотейник (там ще половина залишилася), варю на слабкому вогні до густоти.
7
З холодильника дістаю тісто в формі, накриваю його пергаментом, викладаю горох і випікаю в розігрітому до 220 градусів духовці 10 хвилин, потім прибираю горох і випікаю ще 10 хвилин.
8
Білки заздалегідь охолоджують, додаю сіль, збиваю до білого, а потім ввожу цукор і збиваю до міцних верхів.
9
Дістаю корж з духовки, охолоджую. Викладаю спочатку лимонну суміш, а потім білкову. Відправляю пиріг на 15 хвилин в розігрітий до 160 градусів духовку, потім виймаю і остуджують до кімнатної температури.
10
Охолоджений пиріг нарізаю шматочками і подаю до столу, смачного!

Схожі рецепти