Пісочний пиріг з безе
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі відмінний пиріг з пісочного тіста з безе. Його можна подати на святковий стіл або просто до чаювання в колі сім'ї.
Пиріг виходить надзвичайно ніжним, красивим і смачним. Сирна начинка нагадує суфле, а тонкий пісочний корж просто тане в роті. Готується пиріг дуже просто. У покроковому описі ви це побачите. Сир беріть невеликий жирності.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Сир - 350 грам
- Цукор - 170 грам(70 г в тісто, 50 г в начинку, 50 г в безе)
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Крем - 100 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Розпушувач - 5 грам

У миску викладіть 2 жовтка і 70 грам цукру. Добре перемішайте.

Вершкове масло розтопіть і додайте в миску з цукром і жовтками.

Всипте розпушувач і борошно.

Замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто. Надішліть його в холод на 15-20 хвилин.

Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку з сиру. У миску викладіть сир, всипте 50 грам цукру і додайте 1 яйце.

Додайте в сир з цукром і яйцем сметану.

Збийте всі інгредієнти блендером до консистенції крему. Грудочок не повинно бути.

Тісто викладіть у форму, утворюючи бортики.

На тісто викладіть сирну начинку.

Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 175-180 градусів. Випікайте 30-35 хвилин.

Білки двох яєць збийте в густу стійку піну. Всипте поступово 50 грам цукру і збийте щільне безе. За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити безе на пиріг.

Оперувати пиріг знову в духовку на 5-8 хвилин поки безе не підрум'яниться.

Дістаньте пиріг з духовки і охолодіть.

Після розріжте на порції і подавайте до столу.