Рецепт Грушевий пиріг з безе фото

Грушевий пиріг з безе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Фрукти , Пісочне тісто , Груша
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я спробувала поєднати в цьому пирозі ніжне пісочне тісто, соковиті солодкі груші і повітряне як хмара безе. Вийшла просто надзвичайно смачна випічка! Беріть рецепт на замітку!

Опис приготування:

Пиріг виходить дуже ароматним і смачним, відірватися неможливо! Жоден ласун не залишиться байдужим! Приготувати грушевий пиріг з безе можна для сімейного чаювання або для зустрічі гостей. Інгредієнти прості і доступні, а результат неодмінно порадує. Дуже рекомендую спробувати! Кількість цукру регулюйте на свій смак, орієнтуючись на солодкість груш.

  • Борошно - 120 грам
  • Цукор - 50 грам (тісто)
  • Вершкове масло - 70 грам (тісто)
  • Яйце - 2 штуки
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Груша - 2-3 штук
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок (начинка)
  • Вершкове масло - 30 грам (начинка)
  • Цукор - 100 грам (для безе)
грушевий пиріг з безе - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
грушевий пиріг з безе - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте м'яке вершкове масло, цукор і два жовтки (білки приберіть поки в холодильник, вони знадобляться трохи пізніше).
грушевий пиріг з безе - фото крок 3
Перетріть все виделкою до однорідного стану або збийте міксером.
грушевий пиріг з безе - фото крок 4
Додайте борошно, сіль і розпушувач.
грушевий пиріг з безе - фото крок 5
Замісити м'яке тісто. Зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник.
грушевий пиріг з безе - фото крок 6
Груші помийте, приберіть серцевину і наріжте часточками. Збризніть соком лимона, щоб груші не потемніли.
грушевий пиріг з безе - фото крок 7
На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор, перемішайте і викладіть груші. Гасіть їх періодично перемішуючи на середньому вогні до м'якості.
грушевий пиріг з безе - фото крок 8
Форму для випічки змастіть маслом і розподіліть тісто по формі руками, формуючи високі бортики.
грушевий пиріг з безе - фото крок 9
Зверху викладіть груші (без соку, сік знадобиться трохи пізніше). Поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
грушевий пиріг з безе - фото крок 10
Коли буде видно, що пиріг майже готовий - дістаньте його. Груші полийте рівномірно соком, який залишився після гасіння на сковороді.
грушевий пиріг з безе - фото крок 11
Охолоджені білки збийте з цукром до стійких піків і розподіліть їх зверху. Надішліть пиріг знову в духовку і готуйте ще приблизно 15-20 хвилин, до рум'яного верху.
грушевий пиріг з безе - фото крок 12
Як верх зарум'яниться - готово. Пиріг дістаньте і дайте йому трохи охолонути, після чого нарізуйте на порції і подавайте до столу.
грушевий пиріг з безе - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти