Лимонний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Лимонний кекс з цукровою глазур'ю виглядає приголомшливо! Аромат і смак такого печива - неповторний. А на приготування кексу в домашніх умовах піде всього годину. Обов'язково приготуйте лимонний кекс!
Лимонний кекс можна подати і на сніданок, і десерт. Гарний з такого кексу виходить і подарунок. Добре, якщо у вас є спеціальна форма для випічки кексу, хоча його можна випікати і в будь-який інший формі. Замість лимонного соку, до речі, можна використовувати і апельсиновий. Удачі в приготуванні!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Екстракт ваніліну - 1 Чайна ложка
- Лимонна цедра - 2-3 чайних ложок
- Лимонний сік - 0, 3 склянки
- Цукрова пудра - 1 Склянка (для глазурі)
- Молоко - 2 Ст. Ложки (для глазурі)
- Масло рослинне - 0, 5 склянки

1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Форму для кексу змастіть маслом (рослинним або вершковим) і присипте борошном.

2. У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти - борошно, соду, сіль і розпушувач.

3. В іншій мисці збийте міксером яйця, цукор, олія, екстракт ваніліну, лимонну цедру і сік.

4. В отриману суміш поступово, помішуючи. Введіть борошняну суміш.

5. У тісто додайте рослинне масло і перемішайте.

6. Викладіть тісто у форму і відправляйте в духовку.

7. Випікайте лимонний кекс в гарячій духовці протягом 45 хвилин. Готовність кексу перевіряйте зубочисткою, вона повинна бути сухою.

8. Приготуйте глазур. Для цього змішайте цукрову пудру з молоком.

9. Остиглий лимонний кекс облийте глазур'ю. Торт готовий! Смачного!