Лимонний кекс на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
На кефірі можна приготувати ароматний, пишний, ніжний і надзвичайно смачний кекс. Особливий смак додає лимонна глазур. Спробуйте! Вам точно сподобається!
Коли потрібно швидко щось спекти до чаю або кави, вам обов'язково стане в нагоді цей рецепт. Продукти для його приготування, як правило, є в будь-якому холодильнику. Все дуже просто. А кекс виходить дуже смачним і ароматним.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Куряче яйце - 2-3 штук
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Лимон - 50 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
Розбийте в миску два великих яйця або три невеликих.
Всипте цукор і збийте яйця з цукром.
Додайте кефір і розтоплене вершкове масло.
Всипте соду і борошно.
Ретельно перемішайте тісто. Додайте цедру лимона і знову перемішайте.
Змастіть форму для випічки маслом і викладіть тісто.
Випікайте кекс в духовці при температурі 175 градусів протягом 40-45 хвилин.
Вийміть кекс з форми і охолодіть.
Приготуйте глазур. Дві столові ложки лимонного соку змішайте з цукровою пудрою. Полийте цією глазур'ю кекс.
Лимонний кекс на кефірі готовий. Наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!