Рецепт Лимонний бісквітний торт фото

Лимонний бісквітний торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Фрукти , Лимон , Бісквітне тісто
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Лимонний бісквітний торт приготувати досить просто і швидко. А своїм вишуканим смаком він порадує навіть найвибагливішого гурмана. Спробуйте, торт за цим рецептом добре виходить завжди!

Опис приготування:

Лимонний бісквітний торт виходить м'яким і пишним, з присмаком легкої кислинки. Він прекрасно підійде для посиденьок з подружками, несподіваного візиту гостей або недільного сімейного чаювання. Для його приготування не потрібні складні маніпуляції, багато часу або рідкісні продукти.

Горіхи ви можете взяти будь-які на свій смак, якщо ж в будинку їх не виявилося, можна прикрасити торт тертим шоколадом, кокосовою стружкою, збитими вершками або по-іншому, як підкаже ваша фантазія.


  • Цукор - 150 грам
  • Борошно - 160 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Лимон - 2 штуки(1 для тіста, 1 для глазурі)
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Горіхи - За смаком (мелені)
лимонний бісквітний торт - фото крок 1
1. Один лимон гарненько вимийте і ошпарьтеокропом. Наріжте його дрібними кубиками. Можна подрібнити його в блендері, але тут головне не перестаратися.
лимонний бісквітний торт - фото крок 2
2. Яйця розбийте в більшу (бажано глиняний або скляний) миску, додайте до них цукор, збивайте все міксером на великій швидкості до отримання однорідної, пишної маси.
лимонний бісквітний торт - фото крок 3
3. Тепер додайте відразу всю муку і легкими круговими рухами швидко втрутився її в яєчну суміш.
лимонний бісквітний торт - фото крок 4
4. Додайте в тісто подрібнений лимон, перемішайте. Тісто має бути рідким, повітряним, з бульбашками.
лимонний бісквітний торт - фото крок 5
5. Відразу ж перелийте тісто в підготовлену форму. Її можна попередньо застелити пекарської папером або фольгою.
лимонний бісквітний торт - фото крок 6
6. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180 - 190 градусах не менше 30 хвилин (залежить від особливостей вашої духовки). Протягом цього часу духовку не відчиняйте!
лимонний бісквітний торт - фото крок 7
7. Готовий бісквітний корж залиште в формі хвилин на 10-15, а потім вийміть з неї і остаточно остудіть.
лимонний бісквітний торт - фото крок 8
8. Тепер збийте цукрову пудру з свіжовичавленим соком одного лимона. Полийте цією сумішшю поверхню охололого бісквіта, посипте подрібненими горіхами. Лимонний бісквітний торт готовий! Смачного!

Схожі рецепти