Лимонний бісквітний торт
(покроковий рецепт з фото)
Лимонний бісквітний торт приготувати досить просто і швидко. А своїм вишуканим смаком він порадує навіть найвибагливішого гурмана. Спробуйте, торт за цим рецептом добре виходить завжди!
Лимонний бісквітний торт виходить м'яким і пишним, з присмаком легкої кислинки. Він прекрасно підійде для посиденьок з подружками, несподіваного візиту гостей або недільного сімейного чаювання. Для його приготування не потрібні складні маніпуляції, багато часу або рідкісні продукти.
Горіхи ви можете взяти будь-які на свій смак, якщо ж в будинку їх не виявилося, можна прикрасити торт тертим шоколадом, кокосовою стружкою, збитими вершками або по-іншому, як підкаже ваша фантазія.
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 160 грам
- Яйця - 4 штуки
- Лимон - 2 штуки(1 для тіста, 1 для глазурі)
- Цукрова пудра - 100 грам
- Горіхи - За смаком (мелені)
1. Один лимон гарненько вимийте і ошпарьтеокропом. Наріжте його дрібними кубиками. Можна подрібнити його в блендері, але тут головне не перестаратися.
2. Яйця розбийте в більшу (бажано глиняний або скляний) миску, додайте до них цукор, збивайте все міксером на великій швидкості до отримання однорідної, пишної маси.
3. Тепер додайте відразу всю муку і легкими круговими рухами швидко втрутився її в яєчну суміш.
4. Додайте в тісто подрібнений лимон, перемішайте. Тісто має бути рідким, повітряним, з бульбашками.
5. Відразу ж перелийте тісто в підготовлену форму. Її можна попередньо застелити пекарської папером або фольгою.
6. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180 - 190 градусах не менше 30 хвилин (залежить від особливостей вашої духовки). Протягом цього часу духовку не відчиняйте!
7. Готовий бісквітний корж залиште в формі хвилин на 10-15, а потім вийміть з неї і остаточно остудіть.
8. Тепер збийте цукрову пудру з свіжовичавленим соком одного лимона. Полийте цією сумішшю поверхню охололого бісквіта, посипте подрібненими горіхами. Лимонний бісквітний торт готовий! Смачного!