Рецепт Лимонний торт з рікоттою фото

Лимонний торт з рікоттою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Лимон
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Як відомо, рикотта дуже добре поєднується з лимоном, а якщо до цього дуету додати ще шоколад і сливи, виходить чудовий лимонний торт, рецептом якого я хочу з вами поділитися.

Опис приготування:

Якщо хочете порадувати домашніх чимось смачним до чаю, рекомендую приготувати лимонний торт з рікоттою. Відмінне поєднання продуктів і простота в приготуванні, можливо, зробить це блюдо хітом на вашій кухні. Докладний рецепт приготування дивіться нижче. Зараз саме час його приготувати, так як початок осені цей час стиглих слив.

  • Борошно - 230 грам
  • Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в начинку)
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Яйце - 3 штуки(1 яйце - в тісто, 2 яйця - в начинку)
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Rikotta - 250 грам
  • Шоколад - 90-100 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Слива - 6 штук
лимонний торт з рікоттою - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 2
У ємність для збивання вбийте 1 яйце, додайте сіль, цукор (100 грам), ванільний цукор, збийте міксером.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 3
Додайте розм'якшене вершкове масло.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 4
Збийте яєчну суміш з маслом не низьких оборотах.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 5
Всипте борошно.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 6
Замісити тісто руками, воно повинно вийти м'яке і еластичне.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 7
Підготуйте форму, краще випікати в рознімної формі діаметром 26 см., але можна і в силіконової, яку попередньо змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 8
Покладіть тісто в форму, руками розподіліть по формі, зробіть невисокі бортики висотою приблизно 2 см., виделкою зробіть проколи.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 9
Покладіть лист пергаменту, всипте вантаж, наприклад, квасоля або горох, подпекіте заготовку при температурі 180 градусів 15 хвилин.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 10
Поки печеться заготівля, займіться підготовкою начинки. У ємність для збивання вбийте 2 яйця.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 11
Всипте до яєць цукор і збийте до пишності і розчинення цукру.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 12
Зніміть цедру з лимона і додайте її в начинку.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 13
Відіжміть 30 мл. Лимонного соку і теж відправте в начинку.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 14
Додайте Рікотта і збийте.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 15
Ножем дрібно порубати шоколад.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 16
Всипте шоколад в начинку, розмішайте.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 17
Влийте начинку в попередньо подпеченний форму. Зверху на начинку викладіть часточки слив, злегка занурюючи їх. Випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 18
Готовий торт охолодіть до кімнатної температури, перш ніж витягувати з форми.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 19
Перекладіть торт на тарілку, при бажанні можна посипати цукровою пудрою.
лимонний торт з рікоттою - фото крок 20
Ріжте торт на шматочки і насолоджуйтеся ніжним смаком рікотти в поєднанні з лимоном і шоколадом, це дуже смачно!

Схожі рецепти