Рецепт Морквяний торт з рікоттою фото

Морквяний торт з рікоттою
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Морква
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Морквяний торт можна сміливо віднести до класики жанру, він знаком і любимо усіма з дитинства. Але спробую вас все ж здивувати і розповісти рецепт дуже незвичайного бісквіта з легким кремом з рікотти.

Опис приготування:

Крім кориці можете додати в тісто трохи меленого кардамону, щіпку імбиру і навіть свежемолотого перцю. Сміливо експериментуйте зі спеціями на свій смак. У крем беріть тільки високоякісне масло жирністю 82, 5%. Розповідаю, як приготувати морквяний торт з рікоттою.

  • Борошно пшеничне - 300 грам (для бісквіта)
  • Яйця курячі - 4 штуки (для бісквіта)
  • Цукор - 300 грам (для бісквіта)
  • Масло рослинне - 170 грам (для бісквіта)
  • Пюре яблучне - 100 грам (для бісквіта)
  • Морква - 300 грам (вага очищеної, для бісквіта)
  • Дріжджі сухі - 6 грам (швидкодіючі, для бісквіта)
  • Кориця мелена - щіпка (для бісквіта)
  • Сіль - щіпка (для бісквіта)
  • Ізюм - 60 грам (для бісквіта)
  • Горіхи - 60 грам (очищені, для бісквіта)
  • Rikotta - 350-400 грам (для крему)
  • Вершкове масло - 50-70 грам (для крему)
  • Цукрова пудра - 100-130 грам (за смаком, для крему)
  • Шоколадна стружка - 20 грам (для прикраси)
морквяний торт з рікоттою - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Морква почистіть, помийте і обсушіть. Ізюм замочіть на 10 хвилин в окропі, потім процідіть і теж обсушити.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 2
Яйця збийте з цукром до пишної піни.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 3
Потім поступово вливайте масло і продовжуйте збивати до отримання однорідної маси.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 4
Додайте яблучне пюре і знову збийте.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 5
Очищені горіхи покладіть в пакет і трохи пам'ятаєте качалкою. У тісто додайте дріжджі, корицю, горіхи, родзинки і сіль. Перемішайте лопаткою.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 6
Потім порційно вводите борошно і перемішайте лопаткою. Досягніть однорідного тесту.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 7
В останню чергу покладіть в тісто натертий на крупній тертці моркву і перемішайте.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 8
Розділити тісто 2 рівні частини. Чи не випікайте все за один раз, може не пропектися. Візьміть 2 однакові форми діаметром 20-21 см. З досить високим бортиком. Якщо двох немає, то доведеться піч в два заходи. У мене чаша мультиварки 21 см. Я випікала в ній 2 рази по черзі в духовці. При температурі 180 градусів 45-55 хвилин. До сухої шпажки.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 9
Готові коржі повністю остудіть.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 10
Поки остигають коржі приготуйте крем. Масло кімнатної температури збийте міксером. Потім додайте всю рикотту і збивайте до однорідності.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 11
Далі порційно додавайте цукрову пудру, втручайтеся її ложкою, а потім збивайте, щоб не розлетілася. Чиніть таким чином поки крем не буде достатньо солодким на ваш смак.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 12
Обидва коржа розділіть гострим ножем на 2 частини, Щоб отримати 4. Кожен корж промазуйте кремом і викладайте один на одного.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 13
Потім змастити верх і боки торта, вирівняйте лопаткою. Прикрасьте шоколадною стружкою і приберіть хоча б на 2-3 години в холодильник.
морквяний торт з рікоттою - фото крок 14
Смачного!

Схожі рецепти