Рецепт Торт лимонний фото

Торт лимонний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Лимонним я цей тортик називаю завдяки чудовому крему-просочення, яка надає десерту незабутні лимонний смак. Люблю готувати тортик у свята, від нього все в захваті!

Опис приготування:

Що, цей торт не можна називати найбільш простим у вашому житті. Але повірте, він просто чудовий! Мої друзі і родичі часто просять приготувати його на свято. І я із задоволенням це роблю. Сьогодні поділюся з вами відмінним рецептом, як приготувати торт лимонний. Запам'ятовуйте!

  • Яйця - 3 штуки (для простого бісквіта)
  • Цукор - 90 грам (для простого бісквіта)
  • Борошно - 90 грам (для простого бісквіта)
  • Цукрова пудра - 40 грам (для макового бісквіта)
  • Мак - 40 грам (для макового бісквіта)
  • Яйце - 1 штука (для макового бісквіта)
  • Жовток - 1 штука (для макового бісквіта)
  • Білок - 2 штуки (для макового бісквіта)
  • Олія - 10 грам (для макового бісквіта)
  • Борошно - 10 грам (для макового бісквіта)
  • Яйце - 1 штука (крем)
  • Жовток - 1 штука (крем)
  • Лимонний сік - 140 грам (крем)
  • Цукор - 100 грам (крем)
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка (з гіркою; крем)
  • Сир - 200 грам (крем)
  • Лимон - 1/2 штуки (сироп)
  • Цукор - 50 грам (сироп)
  • Вода - 120 грам (сироп)
  • Білки - 2 штуки (меренге)
  • Цукрова пудра - 120 грам (меренге)
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
торт лимонний - фото крок 1
Спершу приготуємо основу для нашого торта. Для цього спочатку збийте в глибокій ємності жовтки з половиною від загальної кількості цукру. Повинна вийти пишна піна.
торт лимонний - фото крок 2
Окремо збиваємо до появи піни білки. Потім додаємо до них цукор, що залишився і збиваємо все разом до щільних піків. Змішайте білкову масу з желтковой. Потроху всипати просіяне борошно, акуратно перемішуючи ложкою або спеціальною лопаткою для тесту. Нам важливо, щоб піна не осіла.
торт лимонний - фото крок 3
Перекладіть вийшло бісквітне тісто в форму для запікання (діаметром 20 см.), яку попередньо потрібно змастити маслом і присипати мукой.Випекайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Остудіть, вийміть і залиште поки.
торт лимонний - фото крок 4
Мак подрібнити за допомогою кавомолки. Потім всі інгредієнти (крім двох білків) для макового бісквіта змішайте (масло необхідно обов'язково попередньо розтопити) в ємності. Білки збийте до пишності і стійкості і додайте в макову масу. Акуратно перемішуємо.
торт лимонний - фото крок 5
Форму для випікання знову змащуємо маслом і присипаємо борошном. Дно застеліть папером для випічки. Підготовлену макову масу перелийте в форму і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Готовий маковий бісквіт остудіть, а потім вийміть з форми.
торт лимонний - фото крок 6
Тепер зробимо сироп. Для цього доводимо на вогні цукор з водою до кипіння. Заливаємо цукровим сиропом нарізану кружальцями лимон, залишаємо його так на пару годин настоюватися.
торт лимонний - фото крок 7
Займемося лимонним кремом. Нам знадобляться цедра і сік одного лимона. Змішуємо каструльці яйця, лимонні сік і цедру, а також цукор. Ми залишаємо все на годину (періодично перемішуючи), цукор повинен розчинитися.
торт лимонний - фото крок 8
Лимонну суміш проціджуємо, додаємо до неї крохмаль і все перемішуємо (стежте, щоб не було грудочок). Поставте каструльку на вогонь, варіть суміш на маленькому вогні, весь час помішуючи, до загустіння. За часом це займе 1-2 хвилини. Дві ложки крему відкладіть. Затягуємо каструльку харчовою плівкою, охолоджуємо і відправляємо в холодильник.
торт лимонний - фото крок 9
Сир використовуємо холодним. Протираємо його через сито. Потім збийте його за допомогою міксера з лимонним кремом, останній додаємо поступово, по ложці.
торт лимонний - фото крок 10
Все готово! Займемося складанням торта. Спочатку розрізаємо звичайний бісквіт на дві частини (поперек), кожну з яких просочіть лимонним сиропом. Потім на одну з частин (яка буде знизу) викладіть половину сирного крему. Акуратно його розподіліть по всій поверхні коржа.
торт лимонний - фото крок 11
На нього викладаємо маковий бісквіт, змащуємо його половиною сирного крему. Зверху викладаємо другий бісквітний корж. Зверху змастіть відкладеним лимонним кремом (ті дві ложки, які ми відклали відразу). Ставимо майже готовий десерт в холодильник для просочення.
торт лимонний - фото крок 12
А поки тортик знаходиться в холодильнику, зробимо меренгу. Для її приготування змішаємо і взобьyoм в глибокій ємності білки і цукрову пудру. Збивайте їх над ємністю з не сильно киплячою водою. Маса повинна як слід загуснути.
торт лимонний - фото крок 13
Тортик дістаємо з холодильника і спершу обмащуємо меренгою середньої товщини шаром з усіх боків. Потім залишилася меренгу красиво розподіляємо поверх готового десерту (я надала їй форму хвилі). Готовий торт можна поставити в дуже добре розігріту духовку буквально на 2-3 хвилини, щоб меренга схопилася скоринкою.

Схожі рецепти