Рецепт Лимонний торт фото

Лимонний торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яйця , Вершкове масло , Лимон
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дійсно цікавий рецепт лимонного торта! Ніжне пісочне тісто в поєднанні з лимонним кремом і безе. Торт має яскраво виражену кислинкою, а все за рахунок наявності цитрусових. Спробуйте!

Опис приготування:

Жодне свято не обходиться без традиційного десерту - торта. Якщо винуватець торжества або гості будинку люблять цитрусові, напевно даний десерт доведеться їм до смаку. Яскравий лимонний аромат в поєднанні з повітряним безе створять справжню святкову атмосферу. Тепер ви знаєте, як приготувати лимонний торт в домашніх умовах!

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Сода харчова - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Лимони - 3 штуки
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
лимонний торт - фото крок 1
Борошно просіваємо з сіллю і содою. Перемішуємо.
лимонний торт - фото крок 2
Вершкове масло нарізаємо шматочками і додаємо до борошна.
лимонний торт - фото крок 3
Замісити еластичне тісто руками, робіть все швидко, щоб масло не розтануло. Загорніть тісто в целофан і помістіть в холодильник на 40 хвилин.
лимонний торт - фото крок 4
Форму для запікання застеліть фольгою. Тісто розкачати і перекладіть у форму, сформувавши бортики. Випікайте в духовці 25 хвилин, температура 180 градусів.
лимонний торт - фото крок 5
Лимони добре промийте і висушіть. Цедру натріть на дрібній тертці. Окремо вичавити сік.
лимонний торт - фото крок 6
Відокремте жовтки від білків.
лимонний торт - фото крок 7
Жовтки збиваємо зі склянкою цукру до збільшення маси.
лимонний торт - фото крок 8
Додайте до жовтків крохмаль, терту цедру і сік лимона. Повторно взбейте.
лимонний торт - фото крок 9
Тепер перелийте масу в сотейник і прогрійте на повільному вогні до загусання, постійно помішуючи.
лимонний торт - фото крок 10
Розподіляємо остиглий лимонний крем на корж. Білки збиваємо з цукровою пудрою. Повинна вийти щільна піна. Викладаємо її на лимонний шар.
лимонний торт - фото крок 11
Випікаємо торт в духовці ще 15 хвилин. Температура 180 градусів. Потім вимкніть вогонь, відкрийте кришку духовки і дайте випічці постояти так 5-10 хвилин.
лимонний торт - фото крок 12
Торт остудіть і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти