Лимонний торт
(покроковий рецепт з фото)
Дійсно цікавий рецепт лимонного торта! Ніжне пісочне тісто в поєднанні з лимонним кремом і безе. Торт має яскраво виражену кислинкою, а все за рахунок наявності цитрусових. Спробуйте!
Жодне свято не обходиться без традиційного десерту - торта. Якщо винуватець торжества або гості будинку люблять цитрусові, напевно даний десерт доведеться їм до смаку. Яскравий лимонний аромат в поєднанні з повітряним безе створять справжню святкову атмосферу. Тепер ви знаєте, як приготувати лимонний торт в домашніх умовах!
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Сода харчова - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Лимони - 3 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
Борошно просіваємо з сіллю і содою. Перемішуємо.
Вершкове масло нарізаємо шматочками і додаємо до борошна.
Замісити еластичне тісто руками, робіть все швидко, щоб масло не розтануло. Загорніть тісто в целофан і помістіть в холодильник на 40 хвилин.
Форму для запікання застеліть фольгою. Тісто розкачати і перекладіть у форму, сформувавши бортики. Випікайте в духовці 25 хвилин, температура 180 градусів.
Лимони добре промийте і висушіть. Цедру натріть на дрібній тертці. Окремо вичавити сік.
Відокремте жовтки від білків.
Жовтки збиваємо зі склянкою цукру до збільшення маси.
Додайте до жовтків крохмаль, терту цедру і сік лимона. Повторно взбейте.
Тепер перелийте масу в сотейник і прогрійте на повільному вогні до загусання, постійно помішуючи.
Розподіляємо остиглий лимонний крем на корж. Білки збиваємо з цукровою пудрою. Повинна вийти щільна піна. Викладаємо її на лимонний шар.
Випікаємо торт в духовці ще 15 хвилин. Температура 180 градусів. Потім вимкніть вогонь, відкрийте кришку духовки і дайте випічці постояти так 5-10 хвилин.
Торт остудіть і подавайте до столу. Смачного!