Лимонні бари
(покроковий рецепт з фото)
Лимонні бари - це простий двошаровий десерт. Нижній шар - з розсипчастого пісочного тіста, а верхній - кисленький лимонний крем. Готується елементарно просто, але виходить смачно! Беріть рецепт на замітку!
Докладніше, як приготувати лимонні бари, я розповім нижче. Лимонний сік можна замінити на 1 ст.Л. Лимонної кислоти, а замість крохмалю тапиоки взяти кукурудзяний. Використовувати картопляний крохмаль я не рекомендую!
- Цукор - 115 грам
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
- Вівсяна мука - 200 грам
- Цукрова пудра - 150-200 грам
- Лимонний сік - 180 мілілітрів
- Рисове борошно - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль тапиоки - 2, 5 Ст. Ложки
- Жовтий фарбник - 1-2 капель
- Вівсяне молоко - 6 Ст. Ложок(3 ст.Л. - для нижнього шару, 3 ст.Л. - для лимонного шару )
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте цукор, рослинна олія, вівсяне молоко, перемішайте. Додайте вівсяну муку. Ще раз перемішайте.
Викладіть тісто у форму для випічки, розрівняйте. Випікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Змішайте цукрову пудру, лимонний сік, вівсяне молоко, рисове борошно і крохмаль тапиоки. Нагрійте на середньому вогні.
Після того, як суміш почне густіти додайте жовтий барвник.
Викладіть лимонний шар на корж і випікайте ще 15 хвилин. Остудіть, наріжте на квадратики і присипте цукровою пудрою.
Лимонні бари готові, смачного!