Лимонад з черешні
(покроковий рецепт з фото)
Барвистий, освіжаючий і підбадьорливий лимонад з черешні - бажаний напій протягом сезону збору цієї ягоди і не тільки! Обов'язково подавайте його в охолодженому вигляді з льодом і листочками свіжої м'яти.
Охолоджуючий напій буде ідеальний не тільки в будні, але і для святкового столу, особливо якщо у кого-то день народження випадає влітку, в червні або липні. У будь-якому випадку лимонад можна приготувати із замороженої черешні, якщо ви заздалегідь її очистіть від кісточок і заморозити в морозильній камері.
- Черешня - 250 грам
- Вода мінеральна - 0, 7 L (з газом або без - по бажанню)
- Мед квітковий - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Черешню промийте у воді, видаліть з ягід кісточки, намагаючись не пропустити жодної, щоб вона не потрапила при подрібненні в блендері.
Висипати очищені ягоди в чашу блендера, додайте туди ж квітковий мед, який можете замінити цукром або сиропом стевії, отбензініванія, якщо у вас на нього алергія.
Обшпарте лимон окропом, розріжте його навпіл і видаліть всі кісточки з плоду. З однієї половини вичавити сік і наріжте залишився макуха скибочками, висипте в чашу блендера, влийте лимонний сік.
Влийте мінеральну воду з газом або без, можна використовувати відфільтровану воду.
Подрібніть все протягом 4-5 хвилин на пульсуючому режимі техніки, поки ягоди не віддадуть рідини свій колір і аромат.
Процідіть приготований напій через ситечко, видаляючи макуха - він вам більше не потрібно. Сам лимонад помістіть в холодильник, охолодіть протягом 30-40 хвилин.
У глечик викладіть кубики льоду. Наріжте половину лимона скибочками і додайте в ємність.
Влийте в глечик відціджений черешневий лимонад.
Розлийте барвистий напій в стакани або чашки, додайте льоду і прикрасьте на свій смак при подачі до столу.