Леопардовий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми печемо мармуровий кекс. Багато печуть «Зебра», що, по суті, теж саме. А я пропоную спекти кекс не в смужку або мереживною, а в цятки, як у леопарда! красотища!
«Леопардовий» кекс можна пекти в будь-якій формі: в круглій, прямокутної або з отвором посередині. Порядок заповнення тестом буде однаковий.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне в / сорт - 180 грам(+ 2 ст. Ложки)
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 10 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Роязик есенції - За смаком
Ретельно збийте масло з цукром до білого кольору.
По одному додайте яйця, збиваючи після кожного.
Просійте борошно з розпушувачем, крохмалем і сіллю, додайте ванілін або ванільну есенцію. На низьких оборотах міксера замішайте тісто.
Відкладіть половину тіста і додайте в нього 2 столових ложки борошна. Тест шин частка, в 2/3 додайте 2, 5 столових ложки какао. У маленьку частину додайте какао трохи, пів столової ложки. Добре перемішане тісто розкладіть по кондитерським пакетам і трохи зріжте куточки. У маленькій порції тесту отвір зробіть поменше.
Підготуйте форму, почніть викладати тісто. Першим поруч чергуйте біле і темне тісто однаковими смугами.
Потім світло-шоколадним тестом зробіть тонкі смужки поверх темного тесту і закрийте ці смужки темним тестом.
Потім світло-шоколадним тестом зробіть тонкі смужки поверх темного тесту і закрийте ці смужки темним тестом.
Тепер викладайте біле і темне тісто в шаховому порядку - на білі смужки кладіть темне і навпаки. Виконайте процедуру зі світлим тестом ще раз.
І в кінці покрийте кекс залишилися білим тестом. У мене трохи світлого тесту залишилося, я його зверху розклала і перемішала паличкою візерунки.
Випікайте кекс в прогрітій до 200 градусів духовці до підняття і зарумянивания верху. Потім зменшіть нагрів до 180 і печіть до готовності. Зубочистка повинна виходити з кексу чистої.
Готовий кекс акуратно вийміть з форми на решітку і повністю остудіть.
Готовий кекс акуратно вийміть з форми на решітку і повністю остудіть.
Перед подачею злегка припорошити кекс цукровою пудрою.