Рецепт Леопардовий кекс фото

Леопардовий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Какао
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Всі ми печемо мармуровий кекс. Багато печуть «Зебра», що, по суті, теж саме. А я пропоную спекти кекс не в смужку або мереживною, а в цятки, як у леопарда! красотища!

Опис приготування:

«Леопардовий» кекс можна пекти в будь-якій формі: в круглій, прямокутної або з отвором посередині. Порядок заповнення тестом буде однаковий.

  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно пшеничне в / сорт - 180 грам(+ 2 ст. Ложки)
  • Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 10 грам
  • Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
  • Роязик есенції - За смаком
леопардовий кекс - фото крок 1
Ретельно збийте масло з цукром до білого кольору.
леопардовий кекс - фото крок 2
По одному додайте яйця, збиваючи після кожного.
леопардовий кекс - фото крок 3
Просійте борошно з розпушувачем, крохмалем і сіллю, додайте ванілін або ванільну есенцію. На низьких оборотах міксера замішайте тісто.
леопардовий кекс - фото крок 4
Відкладіть половину тіста і додайте в нього 2 столових ложки борошна. Тест шин частка, в 2/3 додайте 2, 5 столових ложки какао. У маленьку частину додайте какао трохи, пів столової ложки. Добре перемішане тісто розкладіть по кондитерським пакетам і трохи зріжте куточки. У маленькій порції тесту отвір зробіть поменше.
леопардовий кекс - фото крок 5
Підготуйте форму, почніть викладати тісто. Першим поруч чергуйте біле і темне тісто однаковими смугами.
Потім світло-шоколадним тестом зробіть тонкі смужки поверх темного тесту і закрийте ці смужки темним тестом.
леопардовий кекс - фото крок 6
Тепер викладайте біле і темне тісто в шаховому порядку - на білі смужки кладіть темне і навпаки. Виконайте процедуру зі світлим тестом ще раз.
леопардовий кекс - фото крок 7
І в кінці покрийте кекс залишилися білим тестом. У мене трохи світлого тесту залишилося, я його зверху розклала і перемішала паличкою візерунки.
леопардовий кекс - фото крок 8
Випікайте кекс в прогрітій до 200 градусів духовці до підняття і зарумянивания верху. Потім зменшіть нагрів до 180 і печіть до готовності. Зубочистка повинна виходити з кексу чистої.
Готовий кекс акуратно вийміть з форми на решітку і повністю остудіть.
леопардовий кекс - фото крок 9
Перед подачею злегка припорошити кекс цукровою пудрою.

Схожі рецепти