Леопардовий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви коли-небудь бачили леопардовий хліб, напевно були в захваті. І справа не тільки в приголомшливому зовнішньому вигляді (леопардовому розфарбувати), але і в відмінних смакових якостях. Красиво і апетитно!
Якщо ви знаєте, як приготувати леопардовий хліб, напевно дуже любите незвичайні і красиві страви. "ефект леопарда" досягається за рахунок різного забарвлення тесту. Можливо, з першого разу не вийде добитися ідеального кольору шарів, але не варто засмучуватися, адже в будь-якому випадку випічка вийде дуже ефектною. Хай щастить!
- Цукор - 70 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Дріжджі - 4 грами
- Борошно - 375 грам
- Какао-порошок - 20 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 25 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Жовток - 1 штука
- Вершки - 1 Ст. Ложка
Варимо молоко з крохмалем до загустіння, перемішуючи ложкою. Знімаємо з вогню і додаємо масло. Перемішуємо, даємо масі охолонути. Кладемо цукор, сіль і дріжджі, засипаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто. Поділяємо його на 3 частини: одну велику і дві менші. Беремо дві ємності: в одній змішуємо 15 грам какао 1 ст. L. Молока, а в інший - 5 грам какао 0, 5 ст. L. Молока. Підмішуємо в дві маленьких частини тесту какао з молоком, ретельно обминають руками. Виходить три різних за кольором шматка тесту. Загортаємо їх в харчову плівку і кладемо в холодильник на 8 годин.
Поділяємо кожен шматок тіста на сім рівних частин.
Шматок найтемнішого тесту розгортаємо в тонкий корж. Шматок трохи світліше розгортаємо в ковбаску і кладемо на корж, zashtipиvaem кінець.
Таким же чином поступаємо і з білим тестом, загортаючи в нього найтемніші ковбаски. Формуємо безліч різнокольорових ковбасок однакової довжини (за розміром форми).
Перекладаємо ковбаски в форму для запікання, чергуючи їх між собою. Руками надаємо хлібу бажану форму. Накриваємо форму рушником на 1 час, щоб тісто трохи піднялося. Змащуємо хліб збитим з вершками жовтком. Випікаємо в духовці 45 хвилин, температура - 180 градусів. Смачного!