«леопардовий» бріош
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Оригінальний і смачний солодкий хліб, відрізавши шматочок якого ви виявите сюрприз:) Дуже сподобається такий хліб дітям і вони із задоволенням з'їдять бутерброд з шматочком"леопардового" хліба. Готуємо!
Опис приготування:
Хочете спекти оригінальний французький хліб-пиріг? Повозитися трохи доведеться, але це цікаво! А особливо вас порадує реакція ваших домочадців, коли ви будете нарізати бріош на скибочки:) Рецепт досить простий, найскладніше - змішати какао з тестом. Кількість плям в пирозі можна збільшити, зробивши більше ковбасок. Готуємо?
- Молоко - 300 мілілітрів(250 мл - для тесту)
- Кукурудзяний крохмаль - 25 грам
- Цукор - 70 грам
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Какао - 20 грам
- Борошно пшеничне - 375 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль - 1 щіпка (сіль дрібного помелу)
1. Змішуємо 250 мл молока з кукурудзяним крохмалем і варимо на середньому вогні до тих пір, поки суміш не загусне.
2. Знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло, ретельно розмішуємо до отримання однорідної маси.
3. Перекладаємо в миску, в якій будемо робити тісто і даємо охолонути градусів до 30.
4. Додаємо сіль, цукор і сухі дріжджі. Всипаємо борошно і замішуємо тісто.
5. Тісто замішуємо руками, воно повинно вийти досить пружним, але м'яким.
6. Розділити тісто на дві частини, а потім одну половинку тесту ще раз навпіл. У більшу частину тесту можна додати лимонну або апельсинову цедру.
7. Ділимо какао - в одну мисочку насипаємо 15 грам, а в іншу 5. Додаємо до першої столову ложку молока, а до другої - чайну ложку молока. Розмішуємо.
8. І додаємо какао-маси в шматочки тіста, які поменше. Найважчий процес - вмішати какао-масу в тісто:) Вимішувати доведеться довго, щоб тісто рівномірно забарвилося.
9. Ділимо кожен шматочок тесту на 7 частин (всього виходить 21 кулька тесту).
10. Розкачуємо світло-коричневий кульку тесту в більш-менш прямокутний пласт, всередину вкладаємо ковбаску з темно-коричневого тесту і загортаємо. Довжина вийшла ковбаски повинна бути як довжина форми для випічки.
11. І тепер ковбаску з тіста з какао загортаємо в біле тісто.
12. У підсумку виходить 7 ось таких ковбасок.
13. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і укладаємо ковбаски. Внизу їх 3, а інші зверху. Форму краще брати вище, ніж у мене (у мене стандартна форма для кексів або для випічки хліба).
14. Залишимо тісто в формі для підйому. Можна поставити в холодильник - тоді тісто буде підніматися довго, годин 8-12, або залишити на години півтори при кімнатній температурі. Тісто зросла, змащуємо його молоком.
15. Духовку розігріваємо до 210 градусів, на дно духовки ставимо ємність з водою. Зменшуємо температуру до 180, ставимо Бріош в духовку і випікаємо хвилин 35-40.
16. Остигати бріош повинен на решітці, тому не забудьте вийняти його з форми. Остиглий Бріош можна залишити як є, можна посипати пудрою або залити шоколадною глазур'ю.
17. Відрізаємо скибочку і що ми бачимо - леопардові плями. Діти будуть в захваті:)