Рецепт «леопардовий» бріош фото

«леопардовий» бріош
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Молочні продукти , Какао , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей , На сніданок
Випічка , Хліб , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Оригінальний і смачний солодкий хліб, відрізавши шматочок якого ви виявите сюрприз:) Дуже сподобається такий хліб дітям і вони із задоволенням з'їдять бутерброд з шматочком"леопардового" хліба. Готуємо!

Опис приготування:

Хочете спекти оригінальний французький хліб-пиріг? Повозитися трохи доведеться, але це цікаво! А особливо вас порадує реакція ваших домочадців, коли ви будете нарізати бріош ​​на скибочки:) Рецепт досить простий, найскладніше - змішати какао з тестом. Кількість плям в пирозі можна збільшити, зробивши більше ковбасок. Готуємо?

  • Молоко - 300 мілілітрів(250 мл - для тесту)
  • Кукурудзяний крохмаль - 25 грам
  • Цукор - 70 грам
  • Дріжджі сухі - 5 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Какао - 20 грам
  • Борошно пшеничне - 375 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Сіль - 1 щіпка (сіль дрібного помелу)
& Quot; Леопардовий
1. Змішуємо 250 мл молока з кукурудзяним крохмалем і варимо на середньому вогні до тих пір, поки суміш не загусне.
& Quot; Леопардовий
2. Знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло, ретельно розмішуємо до отримання однорідної маси.
& Quot; Леопардовий
3. Перекладаємо в миску, в якій будемо робити тісто і даємо охолонути градусів до 30.
& Quot; Леопардовий
4. Додаємо сіль, цукор і сухі дріжджі. Всипаємо борошно і замішуємо тісто.
& Quot; Леопардовий
5. Тісто замішуємо руками, воно повинно вийти досить пружним, але м'яким.
& Quot; Леопардовий
6. Розділити тісто на дві частини, а потім одну половинку тесту ще раз навпіл. У більшу частину тесту можна додати лимонну або апельсинову цедру.
& Quot; Леопардовий
7. Ділимо какао - в одну мисочку насипаємо 15 грам, а в іншу 5. Додаємо до першої столову ложку молока, а до другої - чайну ложку молока. Розмішуємо.
& Quot; Леопардовий
8. І додаємо какао-маси в шматочки тіста, які поменше. Найважчий процес - вмішати какао-масу в тісто:) Вимішувати доведеться довго, щоб тісто рівномірно забарвилося.
& Quot; Леопардовий
9. Ділимо кожен шматочок тесту на 7 частин (всього виходить 21 кулька тесту).
& Quot; Леопардовий
10. Розкачуємо світло-коричневий кульку тесту в більш-менш прямокутний пласт, всередину вкладаємо ковбаску з темно-коричневого тесту і загортаємо. Довжина вийшла ковбаски повинна бути як довжина форми для випічки.
& Quot; Леопардовий
11. І тепер ковбаску з тіста з какао загортаємо в біле тісто.
& Quot; Леопардовий
12. У підсумку виходить 7 ось таких ковбасок.
& Quot; Леопардовий
13. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і укладаємо ковбаски. Внизу їх 3, а інші зверху. Форму краще брати вище, ніж у мене (у мене стандартна форма для кексів або для випічки хліба).
& Quot; Леопардовий
14. Залишимо тісто в формі для підйому. Можна поставити в холодильник - тоді тісто буде підніматися довго, годин 8-12, або залишити на години півтори при кімнатній температурі. Тісто зросла, змащуємо його молоком.
& Quot; Леопардовий
15. Духовку розігріваємо до 210 градусів, на дно духовки ставимо ємність з водою. Зменшуємо температуру до 180, ставимо Бріош в духовку і випікаємо хвилин 35-40.
& Quot; Леопардовий
16. Остигати бріош ​​повинен на решітці, тому не забудьте вийняти його з форми. Остиглий Бріош можна залишити як є, можна посипати пудрою або залити шоколадною глазур'ю.
& Quot; Леопардовий
17. Відрізаємо скибочку і що ми бачимо - леопардові плями. Діти будуть в захваті:)

Схожі рецепти