Ленінградський торт
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні будемо готувати торт, який полюбився багатьом ще з давніх часів. Розповім, як приготувати торт "ленінградський" . Їм точно можна буде здивувати рідних і близьких. Особливо в святковий день!
Цей дивно смачний торт зможе підкорити не тільки домочадців, але і гостей з першого шматочка. Бажано залишити торт на просочення в холодильнику на кілька годин. Так він буде набагато смачніше. Відмінно підійде до чаю і кави!
- Борошно пшеничне - 500 грам (для тіста )
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вершкове масло - 250 грам (для крему )
- Цукрова пудра - 140 грам
- Варене згущене молоко - 400 грам
- Какао-порошок - 4 Ст. Ложки
- Шоколад - 100 грам (для глазурі)
- Вершки - 1 Ст. Ложка
- Варення - За смаком (для просочення )
1
Приготуємо тісто. Білки, відокремлені від жовтків збиваємо з половиною цукру в пишну піну, потім додаємо окремо збиті з цукром жовтки.
2
Туди ж відправляємо розтоплене вершкове масло, просіяне борошно, ванільний цукор і розпушувач або гашене оцтом соду. Замішуємо тісто. Ділимо тісто на три частини і залишаємо на півгодини. Коли час пройде, тісто необхідно буде розкачати і запекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин.
3
Займемося кремом. Згущене молоко, цукрову пудру, м'яке вершкове масло і какао збийте за допомогою міксера до однорідності.
4
Збираємо торт. Готовий корж змащуємо варенням, потім наносимо крем і накриваємо коржем. Повторюємо дію. Кремом потрібно також змастити і боки торта. Розмиті боки торта прикрасьте обрізками коржів, перетертими в крихту.
5
Зверху поливаємо торт шоколадною глазур'ю. Для цього розтопити шоколад з вершками на водяній бані. Торт готовий, смачного!