Рецепт Торт «Ленінградський» по ГОСТу фото

Торт «Ленінградський» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто , Шоколад
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиційний радянський рецепт торта"Ленінградський" по ГОСТу перевірений роками. Наша сім'я дуже любить цей торт, сподіваюся і у вашій родині такий рецепт доведеться до випадку.

Опис приготування:

Залиште готовий торт просочуватися протягом 3-4 годин в прохолодному місці. Жоден наш сімейне свято не обходиться без цього торта. Ініціатором традиції була наша бабуся, від неї і перейшов цей рецепт до наших днів. Рекомендую спробувати і згадати той самий смак дитинства - торт"Ленінградський" .

  • Борошно - 330 грам
  • Вершкове масло - 355 грам(185г - в тісто, 170г - в вершках)
  • Цукрова пудра - 125 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки(1 яйце для тіста і 1 жовток для крему)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 140 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Какао порошок - 1 Чайна ложка
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
1
У чашу міксера помістіть яйце, вершкове масло (185 грам), цукрову пудру і розпушувач. Увімкніть міксер і все розітріть в однорідну масу.
2
В отриману суміш частинами просівають борошно. Довго тісто не збивайте, так як воно вийде жорстким. У вас пісочне тісто має вийде гладким.
3
Тісто поділіть на 4 частини, кожну з яких обмотайте плівкою і відправте в холодильник на 15 хвилин.
4
Остигнуло тісто розкачати розміром по вашій формі. Має вийти у вас 4 коржа, відповідно.
5
Розкатані коржі помістіть в морозильну камеру на 10-15 хвилин.
6
Випікайте коржі по одному, дістаючи з морозилки в розігрітій духовці до 200 градусів протягом 10-15 хвилин.
7
У ємності середнього розміру доведіть на повільному вогні до кипіння жовток, молоко, цукор, ванільний цукор і прокип'ятіть декілька хвилин до загустіння. Одержаний сироп остудіть.
8
В окремій ємності збийте масло, поки воно не побіліє. І вже у збите масло частинами додавайте остиглий сироп і коньяк. Від отриманого крему можете відкласти кілька столових ложок для прикраси, а в решті додайте какао і перемішайте.
9
Зберіть торт, перемазуючи кожен шар кремом. Виберіть самий рівний корж для верхівки. Покрийте торт зверху шоколадною глазур'ю і прикрасьте горіхами, цукатами і залишками крему.
10
Приємного чаювання!

Схожі рецепти