Рецепт Торт «Ленінградський» по ГОСТу фото

Торт «Ленінградський» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Пісочне тісто, Шоколад
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Традиційний радянський рецепт торта "ленінградський" по ГОСТу перевірений роками. Наша сім'я дуже любить цей торт, сподіваюся і у вашій родині такий рецепт доведеться до випадку.

Залиште готовий торт просочуватися протягом 3-4 годин в прохолодному місці. Жоден наш сімейне свято не обходиться без цього торта. Ініціатором традиції була наша бабуся, від неї і перейшов цей рецепт до наших днів. Рекомендую спробувати і згадати той самий смак дитинства - торт "ленінградський" .

  • Борошно - 330 грам
  • Вершкове масло - 355 грам(185г - в тісто, 170г - в вершках)
  • Цукрова пудра - 125 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки(1 яйце для тіста і 1 жовток для крему)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 140 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Какао порошок - 1 Чайна ложка
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
1
У чашу міксера помістіть яйце, вершкове масло (185 грам), цукрову пудру і розпушувач. Увімкніть міксер і все розітріть в однорідну масу.
2
В отриману суміш частинами просівають борошно. Довго тісто не збивайте, так як воно вийде жорстким. У вас пісочне тісто має вийде гладким.
3
Тісто поділіть на 4 частини, кожну з яких обмотайте плівкою і відправте в холодильник на 15 хвилин.
4
Остигнуло тісто розкачати розміром по вашій формі. Має вийти у вас 4 коржа, відповідно.
5
Розкатані коржі помістіть в морозильну камеру на 10-15 хвилин.
6
Випікайте коржі по одному, дістаючи з морозилки в розігрітій духовці до 200 градусів протягом 10-15 хвилин.
7
У ємності середнього розміру доведіть на повільному вогні до кипіння жовток, молоко, цукор, ванільний цукор і прокип'ятіть декілька хвилин до загустіння. Одержаний сироп остудіть.
8
В окремій ємності збийте масло, поки воно не побіліє. І вже у збите масло частинами додавайте остиглий сироп і коньяк. Від отриманого крему можете відкласти кілька столових ложок для прикраси, а в решті додайте какао і перемішайте.
9
Зберіть торт, перемазуючи кожен шар кремом. Виберіть самий рівний корж для верхівки. Покрийте торт зверху шоколадною глазур'ю і прикрасьте горіхами, цукатами і залишками крему.
10
Приємного чаювання!

Схожі рецепти