Ленінградський торт по ГОСТу

Ленінградський торт по ГОСТу
Кількість порцій: 10 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати справжній Ленінградський торт по ГОСТу. Не той, який зараз лежить на магазинних прилавках, а той СРСР-ський - давно забутий смак дитинства.

опис приготування:

Рецепт справжнього ленінградського торта по ГОСТу я шукала дуже довго. Пробувала різні варіанти… І ось мої довгі пошуки і експерименти увінчалися грандіозним успіхом, похвалою і захопленням рідних. Приготування такого торта зажадає зусиль, але повірте: воно того варте. Торт буде родзинкою вашого святкового столу, якщо прикрасити його горіхами і кремом.

  • борошно— 500 грам
  • цукор— 200 грам
  • маргарин— 300 грам
  • яйця— 2 штуки(+1 білок для помадки і 1 жовток для тесту)
  • Вершкове масло— 300 грам
  • Цукрова пудра— 200 грам(+150 грам для помадки)
  • Згущене молоко— 400 грам( 1 банку)
  • какао порошок— 5 Ст. ложок(2 ложки в крем і 3 ложки в помадка)
  • вода— 1 Ст. ложка
  • горіхи— 30 грам(для прикраси)
  • Розпушувач для тіста— 1 Ст. ложка
  • ванілін— 1 грам
1 Для приготування тіста я використовувала комбайн. Отже, в комбайн покладіть маргарин, цукор, яйця + жовток і перемішайте все до однорідності.
Просійте борошно з розпушувачем і висипте в чашу комбайна і перемішайте протягом 15 секунд. Цього часу достатньо, щоб наше тісто стало м'яким, гладким, однорідним, еластичним і податливим.
Надішліть тісто в холодильник на 30 хвилин.

2 Тепер візьміть пергамент і відріжте 5 відрізків розміром 24 з 24. На стіл викладіть шматочок тесту, розправте його пальчиками, надаючи йому квадратну форму.
Зверху викладіть пергамент і розкачайте. Краї тесту не обрізайте, а навпаки притискайте до тесту, розкочуєте ще раз.
Відставляємо пласт разом з пергаментом в сторонку. Решта коржі розкачайте аналогічно. Можна приступати до випічки. По одному коржу (разом з пергаментом) відправте в духовку на 20 хвилин.

3 Поки печуться наші коржі, можна приступити до приготування крему. У мисці змішайте вершкове масло, цукрову пудру, какао порошок 2 ст.л. і банку згущеного молока. Змішуйте все дуже ретельно, а краще збийте міксером. крем готовий, потрібно поставити його в холодильник, щоб він трохи застиг.

4 Помадка готується просто. Віночком збиваєте яєчний білок, додаєте какао-порошок 3 ст.л, цукрову пудру і ложку холодної води. За консистенцією вона виходить однорідною і трохи тягучою.

5 Дістаньте коржі з духовки і дайте їм охолонути. Далі перемажьте кожен корж кремом, а зверху залийте помадкою і відправте торт в холодильник мінімум на 3 годину, а краще - на добу.

Схожі рецепти

Торт «Ленінградський» по ГОСТу

Торт «Ленінградський» по ГОСТу

Традиційний радянський рецепт торта "; Ленінградський" по ГОСТу перевірений роками. Наша сім'я дуже любить цей торт, сподіваюся і у вашій родині такий рецепт доведеться до випадку. опис приготування: Залиште готовий торт просочуватися протягом 3-4 годин в прохолодному місці. Жоден наш сімейне ...

читати далі
Ленінградський торт

Ленінградський торт

Сьогодні будемо готувати торт, який полюбився багатьом ще з давніх часів. розповім, як приготувати торт "; Ленінградський ";. Їм точно можна буде здивувати рідних і близьких. Особливо в святковий день! опис приготування: Цей дивно смачний торт зможе підкорити не тільки домочадців, але і гостей...

читати далі
Розсольник ленінградський

Розсольник ленінградський

Розсольник ленінградський дуже смачний, його можна навіть подавати на святковий стіл. ароматний, з приємною кислинкою він не залишить нікого байдужим. Рецепт потрапив до мене від сестри, ось він, пробуйте! опис приготування: Розсольник ленінградський можна зробити більш кислим, додавши лимонни...

читати далі
Торт «чарівниця» по ГОСТу

Торт «чарівниця» по ГОСТу

Тістечка & Quot; Чародійка" був придуманий в 1970-х роках в СРСР. його створили, як кондитерський виріб довгого зберігання. Зараз він також продається в магазинах. Хоча його легко приготувати і в домашніх умовах. опис приготування: Бюджетна випічка порадує вас простотою створення і ніжним крем...

читати далі
Торт «H» по ГОСТу

Торт «H» по ГОСТу

Пробували цей торт? Я ось з дитинства його не пам'ятаю, батьки любили інші торти, але ось у зрілому віці я його спробувала і обімліла - смачно! А як приготувати торт "; Конвалія" по ГОСТу, я розповім. опис приготування: Перед вами класичний рецепт торта "; Конвалія" по ГОСТу! думаю, вам сподоб...

читати далі