Ленінградський торт по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати справжній Ленінградський торт по ГОСТу. Не той, який зараз лежить на магазинних прилавках, а той СРСР-ський - давно забутий смак дитинства.
Рецепт справжнього ленінградського торта по ГОСТу я шукала дуже довго. Пробувала різні варіанти… І ось мої довгі пошуки і експерименти увінчалися грандіозним успіхом, похвалою і захопленням рідних. Приготування такого торта зажадає зусиль, але повірте: воно того варте. Торт буде родзинкою вашого святкового столу, якщо прикрасити його горіхами і кремом.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 200 грам
- Маргарин - 300 грам
- Яйця - 2 штуки(+1 білок для помадки і 1 жовток для тесту)
- Вершкове масло - 300 грам
- Цукрова пудра - 200 грам(+150 грам для помадки)
- Згущене молоко - 400 грам( 1 банку)
- Какао порошок - 5 Ст. Ложок(2 ложки в крем і 3 ложки в помадка)
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Горіхи - 30 грам (для прикраси)
- Розпушувач для тіста - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 грам
1
Для приготування тіста я використовувала комбайн. Отже, в комбайн покладіть маргарин, цукор, яйця + жовток і перемішайте все до однорідності.
Просійте борошно з розпушувачем і висипте в чашу комбайна і перемішайте протягом 15 секунд. Цього часу достатньо, щоб наше тісто стало м'яким, гладким, однорідним, еластичним і податливим.
Надішліть тісто в холодильник на 30 хвилин.
Просійте борошно з розпушувачем і висипте в чашу комбайна і перемішайте протягом 15 секунд. Цього часу достатньо, щоб наше тісто стало м'яким, гладким, однорідним, еластичним і податливим.
Надішліть тісто в холодильник на 30 хвилин.
2
Тепер візьміть пергамент і відріжте 5 відрізків розміром 24 з 24. На стіл викладіть шматочок тесту, розправте його пальчиками, надаючи йому квадратну форму.
Зверху викладіть пергамент і розкачайте. Краї тесту не обрізайте, а навпаки притискайте до тесту, розкочуєте ще раз.
Відставляємо пласт разом з пергаментом в сторонку. Решта коржі розкачайте аналогічно. Можна приступати до випічки. По одному коржу (разом з пергаментом) відправте в духовку на 20 хвилин.
Зверху викладіть пергамент і розкачайте. Краї тесту не обрізайте, а навпаки притискайте до тесту, розкочуєте ще раз.
Відставляємо пласт разом з пергаментом в сторонку. Решта коржі розкачайте аналогічно. Можна приступати до випічки. По одному коржу (разом з пергаментом) відправте в духовку на 20 хвилин.
3
Поки печуться наші коржі, можна приступити до приготування крему. У мисці змішайте вершкове масло, цукрову пудру, какао порошок 2 ст.Л. І банку згущеного молока. Змішуйте все дуже ретельно, а краще збийте міксером. Крем готовий, потрібно поставити його в холодильник, щоб він трохи застиг.
4
Помадка готується просто. Віночком збиваєте яєчний білок, додаєте какао-порошок 3 ст.Л, цукрову пудру і ложку холодної води. За консистенцією вона виходить однорідною і трохи тягучою.
5
Дістаньте коржі з духовки і дайте їм охолонути. Далі перемажьте кожен корж кремом, а зверху залийте помадкою і відправте торт в холодильник мінімум на 3 годину, а краще - на добу.