Легкий маннік
(покроковий рецепт з фото)
Один з найулюбленіших моїх пирогів - це маннік. Готую його дуже часто для своїх рідних і друзів, тому з радістю поділюся своїми кулінарними хитрощами і рецептом, як приготувати легкий маннік.
Маннік можна подати до сніданку, на полуденок або в якості частування, якщо до вас прийшли гості. Можна зробити звичайний пиріг, а можна додати до нього сухофрукти, цукати, Шоколад або какао. Такий пиріг можна випікати за допомогою духовки, мікрохвильової печі або в мультиварці. Я розповім про спосіб приготування в звичайному духовій шафі. Приступаємо!
- Кефір - 500 мілілітрів (йогурт, крем)
- Манька - 500 грам
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 250 грам
- Ваніль - За смаком
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Розпушувач - 15 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Соняшникова олія - 160 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Цукати - За смаком
- Вершкове масло - 10 грам
- Грушеве варення - За смаком
1. У миску розбиваєте яйця, перемішуєте їх віночком, додаєте кефір і манку, гарненько перемішують і залишаєте не більше, ніж на 15-20 хвилин.
2. Додаєте сіль і соду, перемішуєте (повинні утворитися невеликі бульбашки). Додаєте соняшникову олію, ваніль і цукровий пісок.
3. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте, додайте в тісто і добре перемішайте віночком, щоб не було грудочок.
4. Форму для випічки змастіть шматочком вершкового масла, додайте столову ложку манки, розподіліть крупу по всій поверхні. Вилийте тісто, додайте цукати. Випікайте в розігрітій до 170-180 градусів духовці 50-60 хвилин.
5. Готовий пиріг трохи охолодіть, а після цього вже діставайте з форми і поливайте грушевим варенням, прикрашайте крихтою печива.