Рецепт Легкий маннік фото

Легкий маннік
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Крупи, Кефір, Манька
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Манник

Один з найулюбленіших моїх пирогів - це маннік. Готую його дуже часто для своїх рідних і друзів, тому з радістю поділюся своїми кулінарними хитрощами і рецептом, як приготувати легкий маннік.

Маннік можна подати до сніданку, на полуденок або в якості частування, якщо до вас прийшли гості. Можна зробити звичайний пиріг, а можна додати до нього сухофрукти, цукати, Шоколад або какао. Такий пиріг можна випікати за допомогою духовки, мікрохвильової печі або в мультиварці. Я розповім про спосіб приготування в звичайному духовій шафі. Приступаємо!

  • Кефір - 500 мілілітрів (йогурт, крем)
  • Манька - 500 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Ваніль - За смаком
  • Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Розпушувач - 15 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Соняшникова олія - 160 мілілітрів
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукати - За смаком
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Грушеве варення - За смаком
легкий маннік - фото крок 1
1. У миску розбиваєте яйця, перемішуєте їх віночком, додаєте кефір і манку, гарненько перемішують і залишаєте не більше, ніж на 15-20 хвилин.
легкий маннік - фото крок 2
2. Додаєте сіль і соду, перемішуєте (повинні утворитися невеликі бульбашки). Додаєте соняшникову олію, ваніль і цукровий пісок.
легкий маннік - фото крок 3
3. Борошно змішайте з розпушувачем і просійте, додайте в тісто і добре перемішайте віночком, щоб не було грудочок.
легкий маннік - фото крок 4
4. Форму для випічки змастіть шматочком вершкового масла, додайте столову ложку манки, розподіліть крупу по всій поверхні. Вилийте тісто, додайте цукати. Випікайте в розігрітій до 170-180 градусів духовці 50-60 хвилин.
легкий маннік - фото крок 5
5. Готовий пиріг трохи охолодіть, а після цього вже діставайте з форми і поливайте грушевим варенням, прикрашайте крихтою печива.

Схожі рецепти