Легкий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Відмінний і простий рецепт для чаювання. Це рецепт, як приготувати легкий кекс. Випічка виходить ароматною і дуже смачною. А завдяки мультиварці вам не доведеться контролювати процес випікання.
Опис приготування:
Кекс робиться дуже просто і швидко, а какао додає йому особливого смаку і вид. Кекс готується без додавання масла або маргарину, тому він легкий і повітряний. Можна приготувати вершковий крем або шоколадну глазур і помазати випічку зверху (або ж просто присипати його цукровою пудрою).
- Борошно - 1, 5 склянки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/2 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Ваніль - За смаком
1. Яйця вбиваємо в миску, слідом всипаємо цукор. Збиваємо все віночком до появи білої піни.
2. Порційно всипаємо борошно, кожен раз перемішуємо, а потім всипаємо соду, гаситься оцтом. Потім всипаємо какао-порошок і ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
3. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом. Отриману шоколадну масу вливаємо в чашу і розрівнюємо, виставляємо режим «Випічка». Готовим до звукового сигнал. Готовий кекс відразу не виймаємо, а залишаємо на кілька хвилин, після цього дістаємо його і розрізаємо.