Рецепт Легкий апельсиновий кекс фото

Легкий апельсиновий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Апельсин
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На полуденок
Випічка, Кекси

Пишний кекс з приємним сонячно-жовтим кольором на зламі. Готується без особливих вишукувань, але вже після випічки його можна доповнити апельсиновим конфітюром, збитими вершками та іншими смаколиками.

Він хороший не тільки тим, що дуже швидко готується, але і також тим, що смак його неможливо передати словами. І все це завдяки соку апельсина. Часто говорять, що він навіть корисніше самого фрукта. Але у всякому разі вам цей кекс припаде до смаку. Апельсин ідеально поєднується з корицею, сушеним імбиром і тертим мускатним горіхом, тому подібні прянощі - часті гості в числі інгредієнтів тесту для кексу.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Молоко - 1/4 склянки
  • Барвник - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1/4 чайних ложки
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
легкий апельсиновий кекс - фото крок 1
1. В одній мисці за допомогою міксера змішайте вершкове масло і цукор.
легкий апельсиновий кекс - фото крок 2
2. Повільно введіть яйця в масляну суміш, збийте до пишної білої маси.
легкий апельсиновий кекс - фото крок 3
3. Влийте сік з апельсина і ванільну есенцію. Збивайте суміш протягом 20 хвилин.
легкий апельсиновий кекс - фото крок 4
4. В окремій ємності змішайте борошно, сіль, розпушувач і соду. Просійте суміш сухих інгредієнтів в масляну суміш.
легкий апельсиновий кекс - фото крок 5
5. Додайте в тісто молоко. Замісити тісто за допомогою міксера до гладкою і однорідної консистенції.
легкий апельсиновий кекс - фото крок 6
6. Вилийте тісто у форму для випікання. Випікайте кекс 45 хвилин при 180 градусах.

Схожі рецепти