Легкий апельсиновий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Пишний кекс з приємним сонячно-жовтим кольором на зламі. Готується без особливих вишукувань, але вже після випічки його можна доповнити апельсиновим конфітюром, збитими вершками та іншими смаколиками.
Він хороший не тільки тим, що дуже швидко готується, але і також тим, що смак його неможливо передати словами. І все це завдяки соку апельсина. Часто говорять, що він навіть корисніше самого фрукта. Але у всякому разі вам цей кекс припаде до смаку. Апельсин ідеально поєднується з корицею, сушеним імбиром і тертим мускатним горіхом, тому подібні прянощі - часті гості в числі інгредієнтів тесту для кексу.
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 1/4 склянки
- Барвник - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки

1. В одній мисці за допомогою міксера змішайте вершкове масло і цукор.

2. Повільно введіть яйця в масляну суміш, збийте до пишної білої маси.

3. Влийте сік з апельсина і ванільну есенцію. Збивайте суміш протягом 20 хвилин.

4. В окремій ємності змішайте борошно, сіль, розпушувач і соду. Просійте суміш сухих інгредієнтів в масляну суміш.

5. Додайте в тісто молоко. Замісити тісто за допомогою міксера до гладкою і однорідної консистенції.

6. Вилийте тісто у форму для випікання. Випікайте кекс 45 хвилин при 180 градусах.