Легкий апельсиновий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пишний кекс з приємним сонячно-жовтим кольором на зламі. Готується без особливих вишукувань, але вже після випічки його можна доповнити апельсиновим конфітюром, збитими вершками та іншими смаколиками.
Опис приготування:
Він хороший не тільки тим, що дуже швидко готується, але і також тим, що смак його неможливо передати словами. І все це завдяки соку апельсина. Часто говорять, що він навіть корисніше самого фрукта. Але у всякому разі вам цей кекс припаде до смаку. Апельсин ідеально поєднується з корицею, сушеним імбиром і тертим мускатним горіхом, тому подібні прянощі - часті гості в числі інгредієнтів тесту для кексу.
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 1/4 склянки
- Барвник - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
1. В одній мисці за допомогою міксера змішайте вершкове масло і цукор.
2. Повільно введіть яйця в масляну суміш, збийте до пишної білої маси.
3. Влийте сік з апельсина і ванільну есенцію. Збивайте суміш протягом 20 хвилин.
4. В окремій ємності змішайте борошно, сіль, розпушувач і соду. Просійте суміш сухих інгредієнтів в масляну суміш.
5. Додайте в тісто молоко. Замісити тісто за допомогою міксера до гладкою і однорідної консистенції.
6. Вилийте тісто у форму для випікання. Випікайте кекс 45 хвилин при 180 градусах.