Легкий гречаний суп на бульйоні з птиці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні тема знову піде про користь перших страв. Легкий гречаний суп на бульйоні з птиці - це не тільки ситний, але ще і корисний, смачний обід. Можна готувати з будь-якого птаха. У мене - перепела.
Легкий і ситний супчик до обіду готується за одну годину. Для бульйону я взяла перепілку (можна будь-яку птицю) і не робила піджарку, а кидала овочі сирими. Крупу можна брати будь-яку на ваш смак. Для альтернативи іншим супів спробуйте приготувати такий супчик.
- Перепелиця - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Болгарський перець - 1 штук
- Картопля - 2-3 штуки
- Крупа гречана - 100 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Зелень - За смаком
1. Заливаємо м'ясо водою і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, солимо і приправляємо за смаком, варимо до готовності так, щоб бульйон не сильно кипів.
2. Овочі я не підсмажую, а кидаю сирими в той момент, коли закипить м'ясо.
3. Варимо при закритій кришці, а тим часом нарізаємо картопля.
4. У такий супчик можна додати будь-які овочі на ваш смак. Наприклад, кольорову капусту або спаржеву квасолю, брокколі і кабачок і т.Д. Коли м'ясо звариться, то можна додавати картопля.
5. Помийте ретельно гречану крупу і додайте її в той момент, коли закипить картопля.
6. В самому кінці додайте зелень. Якщо хочете суп пожирнее, то можете овочі обсмажити на рослинному або вершковому маслі. У представленому варіанті суп виходить більш легким.
7. М'ясо я додаю порційно в тарілку, а вже після доливаю суп.
8. Подавайте в гарячому вигляді. Замість гречаної крупи можете брати будь-яку іншу (мал, пшоно, пшеничну і т.Д.).