Ледачі сирники з сиру
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рцепте я розповім, як приготувати ледачі сирники з сиру. Це нескладне блюдо підійде на сніданок або полуденок для всієї родини. Від вас вимагається 5 хвилин часу, щоб підготувати тісто.
Зазвичай сирники смажать на сковороді. Це забирає досить багато часу. Пропоную альтернативний варіант для ледачих: приготували тісто за 5 хвилин, поставили сирники в духовку - і через 30 хвилин отримали чудовий сніданок. Мінімум зусиль, максимум задоволення.
Дуже смачно їсти таку випічку з варенням, киселем або традиційно зі сметаною.
- Сир - 250 грам
- Борошно - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Сік лимона - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
У мисочку викладаємо сир, всипаємо цукор і розтираємо виделкою. Потім вбиваємо туди яйце, гасимо соду лимонним соком і додаємо борошно. Вимішуємо тісто виделкою 2 хвилини. Не потрібно позбавлятися від всіх грудочок в сирі, так текстура буде цікавіше.
Духовку гріємо до 180 градусів. На деко кладемо пергаментний папір і злегка промаслюється її. Формуємо невеликі сирники і кладемо їх на деко на відстані 2-3 см один від одного.
Ставимо сирники в духовку і печемо близько 30 хвилин до золотистої скоринки. А тим часом займаємося своїми справами. З плином часу подаємо готові рум'яні ледачі сирники до столу.