Лечо з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Смачне лечо з буряка сподобається всім любителям овочевих заготовок. Взимку ви зможете урізноманітнити повсякденне меню і доповнити їм навіть святковий стіл.
Даний рецепт лечо не тільки простий, але і смачний. Лечо з буряка можна подавати до столу в самостійному вигляді або ж використовувати як заправку до борщу. Взимку така заготовка виручить вас в будь-який момент.
- Буряк - 600 грам
- Помідори - 400 грам
- Цибуля - 100 грам
- Солодкий перець - 100 грам
- Масло рослинне - 0, 3 склянки
- Оцет 9% - 20 грам
- Цукор - 25 грам
- Сіль - 10 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування смачного лечо з буряка.
Відваріть буряк до м'якості, почистіть і натріть на звичайній тертці.
Вимиті помідори перекрутити через м'ясорубку - це буде соус для лечо.
Влийте в каструлю масло і обсмажте в ньому цибулю і солодкий перець, нарізані смужками. Перець можна використовувати як червоний, так і жовтий або зелений. Обсмажуйте овочі 3-4 хвилини, постійно помішуючи.
Влийте перекручені томати і тушкуйте 5-7 хвилин. Всипте сіль і цукор.
Додайте в каструлю буряк і тушкуйте лечо ще 10 хвилин. В кінці влийте оцет і відразу зніміть з вогню.
Гаряче лечо з буряка перекладіть в чисті і простерилізовані банки.
Закатати кришками і готово. Вихід такого лечо - 2 банки по 450-500 грам. Смачного!