Лаваш зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Цей оригінальний, але простий рецепт лаваша зі згущеним молоком сподобається і вам, і вашим гостям! Імпровізований пиріг я готувала з саморобного лаваша в "сиром" вигляді, але і з магазинним лавашем смачно!
Рецепт лаваша зі згущеним молоком простий, але цікавий. Так, коли не виявилося в магазині потрібного мені тонкого і м'якого лаваша, який би не рвався, довелося робити його самостійно. Вийшло, звичайно, більш пухке тісто, ніж у вірменського лаваша, але теж дуже смачно. Так що не бійтеся експериментів! Бажаю удачі!
- Лаваш вірменський - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Згущене молоко варене - 0.5 штуки (половина банків)
- Горіхи волоські - 100 грам
1. Лаваш розрівняти, смажена згущеним молоком і посипем горіхами. Звертаємо щільним рулетом.
2. Рулет розрізаємо вздовж.
3. З цих двох половинок сплітаємо косичку. Розміщуємо в форму для запікання і змащуємо верх збитим яйцем. Можна посипати цукровою пудрою або змастити медом.
4. Випікаємо 20 хвилин, якщо у вас готовий лаваш. У мене було тісто для лаваша, тому в "сиром" вигляді цей рулет я запікала довше: 40 хвилин. От і все!