Квасоля в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Простий рецепт квасолі в сметані випробуваний мною десятки разів і ніколи не підводив. Ви можете використовувати його для приготування оригінального гарніру або дуже смачного самостійну страву!
Опис приготування:
Більш того, в холодному вигляді така квасоля перетворюється в прекрасну закуску - легку і ситну. Так що не проходьте повз!
- Квасоля - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Квасоля заздалегідь замочіть на 10-12 годин. Зручніше це робити на ніч.
Замочену квасолю промийте та відваріть до готовності, після чого відкиньте на друшляк, щоб стекла вся рідина.
Для соусу з'єднайте сметану, вода і мука. Добре все збийте, додайте за смаком сіль і мелений перець.
На сковороді розігрійте масло і покладіть терту моркву і нарізану кубиками цибулю.
Обсмажте овочі до м'якості.
Додайте квасолю.
Вилийте в сковороду сметанний соус, все перемішайте, доведіть до кипіння і тушкуйте під кришкою на невеликому вогні 15-20 хвилин.
Квасоля в сметані готова. За бажанням додаємо свіжу зелень і подаємо блюдо до столу.
Дуже смачно як самостійно, так і в якості гарніру. Смачного!