Квасолевий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжний квасолевий пиріг, який підійде як на кожен день, так і на святковий стіл! Ідеальне поєднання тесту з квасоляного пюре і начинкою з цибулі-порею, помідорів і квасолі. Дуже смачно!
Приготуємо квасолевий пиріг в домашніх умовах. Квасоля потрібно замочити, а потім залити свіжою водою і відварити до готовності. Після чого варена квасоля Пюріруйте блендером і змішується з яйцем, борошном і смаженим часником. Викладаємо отримане тісто в форму і випікаємо основний корж. Для начинки окремо обсмажуємо цибулю-порей, а яйця збиваємо з сіллю і вершками. Укладаємо на спечений корж залишилася квасоля, помідори і цибулю. Заливаємо яєчно-вершковою сумішшю і присипаємо зелень. Випікаємо пиріг в духовці до готовності приблизно 45 хвилин. Хай щастить!
- Квасоля - 3 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
- Лук-пориста - 3 штуки
- Вершки - 200 грам
- Помідор - 1 штука
- Спеції - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - За смаком
Замочіть квасолю на ніч у холодній воді. З ранку промийте та відваріть в свіжій воді до готовності.
Часник подрібнюємо і обсмажуємо на рослинному маслі.
Півсклянки квасолі відкладаємо в сторону. Іншу квасоля трохи обсушуємо і пюріруем за допомогою блендера. Додаємо до квасолевий пюре яйце, борошно і часник.
Замішуємо тісто, посолити за смаком.
Форму для випічки змастіть маслом і застеліть пекарської папером. Розподіляємо тісто за формою, сформувавши бортики. Випікаємо тісто в духовці 15 хвилин, температура 180 градусів.
Зелена цибуля наріжте полуколькамі і обсмажте на сковороді до м'якості.
Решта яйця збиваємо з сіллю і вершками.
На спечену основу пирога викладаємо цибулю-порей, відкладену квасоля і порізаний довільно помідор. Присипаємо подрібненою зеленню.
Заливаємо пиріг яєчно-вершковою сумішшю. Випікаємо в духовці 45 хвилин, температура 180 градусів.
Перед вживанням слід остудити пиріг. Смачного!