Квасолевий паштет на крекерах
(покроковий рецепт з фото)
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати "квасолевий оре" і ще ароматний гострі крекери на основі томатної пасти і аджики, спецій. Все буде дуже смачно, пікантно, заходите!
Час на приготування паштету і крекерів 1 час, але це без урахування замочування і варіння квасолі. Так як аджику я використовувала домашню і дуже гостру, то крекери вийшло пікантними, досить гострими, якщо у вас немає домашньої заготовки, то можна покласти суху аджику, вона продається в супермаркетах або просто додати червоного меленого перцю чилі. Хай щастить!
- Квасоля - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Вершки 20% - 30-40 мілілітрів
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Борошно пшеничне - 180 грам (крекери)
- Томатна паста - 1 Чайна ложка (крекери)
- Аджика гостра - 1 Ст. Ложка (крекери)
- Вода - 9 Ст. Ложок (крекери)
- Рослинна олія - 30 мілілітрів (крекери)
- Часник - 1-2 зубчиків (крекери)
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка (крекери)
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком (крекери)
1. Отже, спочатку потрібно підготувати квасоля. Для цього промийте квасолю, переберіть, залийте чистою водою і залиште на 2-3 годину. Через цей час воду злийте повністю, промийте квасолю, залийте свіжою водою і варіть до готовності, можна навіть трохи розварити квасоля. В кінці варіння посоліть.
2. Поріжте велику цибулину півкільцями, притрусіть цукром, обсмажте на олії.
3. Дочекайтеся поки цибуля карамелізіруется, влийте соєвий соус, бальзамічний оцет, перемішайте і зніміть з вогню через пів хвилини.
4. У квасоля додайте вершки, цибуля, зелень, сіль, перець.
5. Подрібніть масу за допомогою погружного або стаціонарного блендера, як вам зручно. Готовий паштет поставте в холодильник.
6. Тепер приготуйте тісто для крекерів. Для цього рослинне масло з'єднайте з томатною пастою, аджикою, рубаним часником, базиліком. Сіль і перець чорний мелений за смаком, я поклала всього пару пучок.
7. Влийте воду, перемішайте.
8. Просійте борошно, зробіть в центрі поглиблення, перелийте в борошно томатну масу. Замісити тісто.
9. Тісто щільне, але пластичне, приємне і дуже ароматне. Оберніть його плівкою і приберіть на 30 хвилин в холодильник.
10. Розкачайте тонко тісто, приблизно 5 мм завтовшки, вирубкою для печива або стаканчиком видавіть. Покладіть на пергамент, випікайте при 180 градусах хвилин 15.
11. Готово! У мене вийшло 30 крекерів.
12. Квасолевий паштет перекладіть а кондитерський мішок, поставте насадку з великим отвором, відсадити паштет на крекери. Прикрасьте насінням або зернами граната, зеленню.
13. Смачного!