Рецепт Квасолевий паштет на крекерах фото

Квасолевий паштет на крекерах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Бобові , Квасоля , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На святковий стіл , Фуршет
Гостре
Кількість порцій: 30
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати"Квасолевий оре" і ще ароматний гострі крекери на основі томатної пасти і аджики, спецій. Все буде дуже смачно, пікантно, заходите!

Опис приготування:

Час на приготування паштету і крекерів 1 час, але це без урахування замочування і варіння квасолі. Так як аджику я використовувала домашню і дуже гостру, то крекери вийшло пікантними, досить гострими, якщо у вас немає домашньої заготовки, то можна покласти суху аджику, вона продається в супермаркетах або просто додати червоного меленого перцю чилі. Хай щастить!

  • Квасоля - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Вершки 20% - 30-40 мілілітрів
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Борошно пшеничне - 180 грам (крекери)
  • Томатна паста - 1 Чайна ложка (крекери)
  • Аджика гостра - 1 Ст. Ложка (крекери)
  • Вода - 9 Ст. Ложок (крекери)
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів (крекери)
  • Часник - 1-2 зубчиків (крекери)
  • Базилік сушений - 1 Чайна ложка (крекери)
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком (крекери)
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 1
1. Отже, спочатку потрібно підготувати квасоля. Для цього промийте квасолю, переберіть, залийте чистою водою і залиште на 2-3 годину. Через цей час воду злийте повністю, промийте квасолю, залийте свіжою водою і варіть до готовності, можна навіть трохи розварити квасоля. В кінці варіння посоліть.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 2
2. Поріжте велику цибулину півкільцями, притрусіть цукром, обсмажте на олії.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 3
3. Дочекайтеся поки цибуля карамелізіруется, влийте соєвий соус, бальзамічний оцет, перемішайте і зніміть з вогню через пів хвилини.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 4
4. У квасоля додайте вершки, цибуля, зелень, сіль, перець.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 5
5. Подрібніть масу за допомогою погружного або стаціонарного блендера, як вам зручно. Готовий паштет поставте в холодильник.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 6
6. Тепер приготуйте тісто для крекерів. Для цього рослинне масло з'єднайте з томатною пастою, аджикою, рубаним часником, базиліком. Сіль і перець чорний мелений за смаком, я поклала всього пару пучок.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 7
7. Влийте воду, перемішайте.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 8
8. Просійте борошно, зробіть в центрі поглиблення, перелийте в борошно томатну масу. Замісити тісто.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 9
9. Тісто щільне, але пластичне, приємне і дуже ароматне. Оберніть його плівкою і приберіть на 30 хвилин в холодильник.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 10
10. Розкачайте тонко тісто, приблизно 5 мм завтовшки, вирубкою для печива або стаканчиком видавіть. Покладіть на пергамент, випікайте при 180 градусах хвилин 15.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 11
11. Готово! У мене вийшло 30 крекерів.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 12
12. Квасолевий паштет перекладіть а кондитерський мішок, поставте насадку з великим отвором, відсадити паштет на крекери. Прикрасьте насінням або зернами граната, зеленню.
квасолевий паштет на крекерах - фото крок 13
13. Смачного!

Схожі рецепти