Рецепт Квасимо капусту фото

Квасимо капусту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Капуста - дуже корисний, багатий вітаміном С овоч. З неї можна приготувати багато цікавих страв, а також можна заготовити капусту про запас. Ми зазвичай квасимо капусту з простим часниковим маринадом.

Опис приготування:

Квасити капусту мене навчила мама, а її - моя бабуся. Раніше люди знали більше рецептів, як приготувати різні соління та заготовити овочі про запас. За бабусиним рецептом ми квасимо капусту досі, рецепт дуже простий, але виходить дуже смачно. Часник і лаврове листя надають неповторний смак і аромат хрусткою капустою. Капусту я ріжу великими шматками, але можна і дрібно шинкувати, як вам більше подобається. Обов'язково дайте настоятися їй кілька днів, результат вас обов'язково порадує.

  • Капуста молода - 1 штука
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 70% - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1/2 склянки
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Перець чорний горошок - 6 штук
квасимо капусту - фото крок 1
Капусту помийте, приберіть зайві листочки і поріжте великими шматками.
квасимо капусту - фото крок 2
У кип'ячену і попередньо охолоджені вод, додайте сіль, цукор і оцет. Перемішайте, поки сіль і цукор повністю не розчиняться.
квасимо капусту - фото крок 3
Додайте в маринад перець, рослинне масло і лавровий лист.
квасимо капусту - фото крок 4
Chesnok чистий, дрібно наріжте і додайте в капусту. Ретельно все перемішайте.
квасимо капусту - фото крок 5
Залийте капусту маринадом, накрийте кришкою і поставте під прес. Капуста повинна постояти 3-4 дня в холодильнику, після можна їсти.

Схожі рецепти