Квасимо капусту
(покроковий рецепт з фото)
Капуста - дуже корисний, багатий вітаміном С овоч. З неї можна приготувати багато цікавих страв, а також можна заготовити капусту про запас. Ми зазвичай квасимо капусту з простим часниковим маринадом.
Квасити капусту мене навчила мама, а її - моя бабуся. Раніше люди знали більше рецептів, як приготувати різні соління та заготовити овочі про запас. За бабусиним рецептом ми квасимо капусту досі, рецепт дуже простий, але виходить дуже смачно. Часник і лаврове листя надають неповторний смак і аромат хрусткою капустою. Капусту я ріжу великими шматками, але можна і дрібно шинкувати, як вам більше подобається. Обов'язково дайте настоятися їй кілька днів, результат вас обов'язково порадує.
- Капуста молода - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет 70% - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Перець чорний горошок - 6 штук
Капусту помийте, приберіть зайві листочки і поріжте великими шматками.
У кип'ячену і попередньо охолоджені вод, додайте сіль, цукор і оцет. Перемішайте, поки сіль і цукор повністю не розчиняться.
Додайте в маринад перець, рослинне масло і лавровий лист.
Chesnok чистий, дрібно наріжте і додайте в капусту. Ретельно все перемішайте.
Залийте капусту маринадом, накрийте кришкою і поставте під прес. Капуста повинна постояти 3-4 дня в холодильнику, після можна їсти.