Квашена морква
(покроковий рецепт з фото)
Квашена морква - відмінна хрустка солоненьке закуска на всі випадки життя. Виглядає яскраво, готується просто, підійде і до урочистого вечері, і до звичайний будній обіду. Приготуєте її за годину.
Цей рецепт квашеної моркви - дуже простий! Вам не потрібно буде думати про термообробки і взагалі плитою користуватися не будемо.
Для квашення краще брати свіжозібране овочі. Вони більш соковиті. Але, якщо таких немає, доведеться задовольнятися купленої на ринку або в магазині. Шинкувати або нарізати можете довільними шматочками, як кому подобається. Але швидше за все закваситься тонко нашаткована морквина.
Отже, як квасити морква:
1. Моркву очистіть і промийте. Потім тонко наріжте. Нашатковану моркву перемішайте з цукром і сіллю.
2. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Перекладіть моркву нарізаною цибулею.
3. У підготовлені чисті сухі банки викладіть моркву з цибулею. Банки закрийте полотном і поставте в холодне місце на день-другий.
4. Потім переставте в тепле місце і дочекайтеся, поки морква заграє. Заграла морква закрийте нормальної кришкою. Переставте і зберігайте в холодному місці. Подавати квашену моркву можна з м'ясом як гарнір, додавати в гасіння, може вона бути і самостійної закускою під міцні напої.
Смачного!
- Морква - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1/2 Ст. Ложки
Для квашення краще брати свіжозібране овочі. Вони більш соковиті. Але, якщо таких немає, доведеться задовольнятися купленої на ринку або в магазині. Шинкувати або нарізати можете довільними шматочками, як кому подобається. Але швидше за все закваситься тонко нашаткована морквина.
Отже, як квасити морква:
1. Моркву очистіть і промийте. Потім тонко наріжте. Нашатковану моркву перемішайте з цукром і сіллю.
2. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Перекладіть моркву нарізаною цибулею.
3. У підготовлені чисті сухі банки викладіть моркву з цибулею. Банки закрийте полотном і поставте в холодне місце на день-другий.
4. Потім переставте в тепле місце і дочекайтеся, поки морква заграє. Заграла морква закрийте нормальної кришкою. Переставте і зберігайте в холодному місці. Подавати квашену моркву можна з м'ясом як гарнір, додавати в гасіння, може вона бути і самостійної закускою під міцні напої.
Смачного!