Рецепт Квашена морква фото

Квашена морква
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква
Пісні страви , Рецепти сироїдіння
Літні
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Квашена морква - відмінна хрустка солоненьке закуска на всі випадки життя. Виглядає яскраво, готується просто, підійде і до урочистого вечері, і до звичайний будній обіду. Приготуєте її за годину.

Опис приготування:

Цей рецепт квашеної моркви - дуже простий! Вам не потрібно буде думати про термообробки і взагалі плитою користуватися не будемо.

Для квашення краще брати свіжозібране овочі. Вони більш соковиті. Але, якщо таких немає, доведеться задовольнятися купленої на ринку або в магазині. Шинкувати або нарізати можете довільними шматочками, як кому подобається. Але швидше за все закваситься тонко нашаткована морквина.

Отже, як квасити морква:

1. Моркву очистіть і промийте. Потім тонко наріжте. Нашатковану моркву перемішайте з цукром і сіллю.

2. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Перекладіть моркву нарізаною цибулею.

3. У підготовлені чисті сухі банки викладіть моркву з цибулею. Банки закрийте полотном і поставте в холодне місце на день-другий.

4. Потім переставте в тепле місце і дочекайтеся, поки морква заграє. Заграла морква закрийте нормальної кришкою. Переставте і зберігайте в холодному місці. Подавати квашену моркву можна з м'ясом як гарнір, додавати в гасіння, може вона бути і самостійної закускою під міцні напої.

Смачного!

  • Морква - 1 кілограм
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1/2 Ст. Ложки
Цей рецепт квашеної моркви - дуже простий! Вам не потрібно буде думати про термообробки і взагалі плитою користуватися не будемо.

Для квашення краще брати свіжозібране овочі. Вони більш соковиті. Але, якщо таких немає, доведеться задовольнятися купленої на ринку або в магазині. Шинкувати або нарізати можете довільними шматочками, як кому подобається. Але швидше за все закваситься тонко нашаткована морквина.

Отже, як квасити морква:

1. Моркву очистіть і промийте. Потім тонко наріжте. Нашатковану моркву перемішайте з цукром і сіллю.

2. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Перекладіть моркву нарізаною цибулею.

3. У підготовлені чисті сухі банки викладіть моркву з цибулею. Банки закрийте полотном і поставте в холодне місце на день-другий.

4. Потім переставте в тепле місце і дочекайтеся, поки морква заграє. Заграла морква закрийте нормальної кришкою. Переставте і зберігайте в холодному місці. Подавати квашену моркву можна з м'ясом як гарнір, додавати в гасіння, може вона бути і самостійної закускою під міцні напої.

Смачного!

Схожі рецепти