Рецепт Квас фото

Квас
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Дріжджі
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
Літні
Напої , Квас
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Відмінний напій, яким легко втаязиквати спрагу в спекотні літні дні. З нього можна приготувати смачну окрошку. Готується такий квас дуже легко, але не дуже швидко. Сподіваюся, цей рецепт вам сподобається.

Опис приготування:

Справжній квас готують із зерен ячменю, але в домашніх умовах ми можемо полегшити процес і приготувати смачний квас з житнього хліба. Процес досить легкий, але не швидкий. Терпіння нам не позичати, тому читаємо рецепт, як приготувати квас, і беремося за справу.

  • Житній хліб - 1 кілограм
  • Дріжджі - 15-20 грам (або 1/2 чайної ложки сухих)
  • Цукор - 1 Склянка (за смаком, можна і більше)
  • Вода - 6 літрів
квас - фото крок 1
Нарізаємо хліб на скибочки та підсушують в духовці. Можна навіть злегка пересушити, щоб на деяких шматочках утворилася дуже темна скоринка.
квас - фото крок 2
Перекладаємо хліб у велику каструлю або відро і заливаємо окропом. Додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо остигати градусів до 30.
квас - фото крок 3
У невелику чашку викладаємо дріжджі, додамо до них ложку цукру. Якщо будете використовувати сухі дріжджі, додайте трохи води з каструлі з хлібом.
квас - фото крок 4
Дріжджі повинні піднятися пінної шапочкою. Виливаємо їх в каструлю з остиглим запареним хлібом. Перемішуємо. Розмокший хліб можна подрібнити.
квас - фото крок 5
Можна залишити бродити в відрі, а можна розподілити по банках. Тільки не заливайте їх до самого верху. Закриємо горлечко банки марлею і кришкою з дірочками. Залишимо в теплому темному місці на пару днів, нехай бродить.
квас - фото крок 6
А тепер нам необхідно все процідити через лляне рушник.
квас - фото крок 7
Ретельно віджимаємо, розмокший хліб можна використовувати як закваску для наступної порції квасу.
квас - фото крок 8
Отриману рідину розливаємо по пляшках, але знову не заливаємо до самого верху. Можна додати по кілька родзинок в кожну пляшку. Ставимо в холодильник ще на добу-дві.
квас - фото крок 9
А потім вже можна пробувати квас.

Схожі рецепти