Квас з рису і родзинок
(покроковий рецепт з фото)
Дізнайтеся, як приготувати квас з рису і родзинок в домашніх умовах. Це досить просто: головне - дотримуватися правильні пропорції необхідних інгредієнтів, а також - термін витримки. Спробуйте!
Квасу з рису і родзинок, приготований за цим рецептом, хоч і не містить солоду і хлібних кірок, особисто для мене пахне саме хлібом. Можливо, такий ефект дають дріжджі і родзинки, не знаю. Знаю точно, що смак виходить м'якше, ніж у класичного хлібного квасу, так що мені дуже подобається. Спробуйте і ви!
- Рис відварний - 100 грам
- Вода - 1.5 L
- Цукор - 100 грам
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі - 1 щіпка
1. Мал, якщо треба, окремо відварити (просто рис без солі і масла). Остудити його до кімнатної температури, додамо 50 грамів цукру, дріжджі і родзинки. Перемішаємо, накриємо плівкою - і шлях півгодини постоїть біля батареї, щоб дріжджі потихеньку починали діяти. Далі заливаємо водою.
2. Додаємо цукор, що залишився, перемішаємо. Накриємо бутель шаром марлі, залишимо на п'ять-шість днів в теплому місці.
3. Ось приблизно так виглядає квас через потрібний термін: осад осідає, а напій стає майже прозорим.
4. Подаємо наш квас з рису і родзинок охолодженим. Зберігаємо його в холодильнику не більше тижня. Смачного!