Брага з родзинок
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна і смачна брага з родзинок - це не тільки основа для самогону, але і прекрасний напій для душевної кампанії. Спробуйте, і ви не пошкодуєте. Рецепт приготування браги з родзинок перед вами!
З родзинок готується традиційний єврейський напій - пейсаховка. А брага з нього виходить теж не менш смачна. Саму проціджений брагу можна вже вживати. А можете приготувати самогон. Для приготування браги з родзинок візьміть звичайний родзинки, сорт винограду не важливий.
- Ізюм - 2 кілограма
- Вода - 10 літрів
Промийте 200 грам родзинок, залийте його 2 склянками води, додайте дрібку цукру. Нагрійте суміш до 30-40 градусів, дайте постояти. Коли родзинки стане м'яким, візьміть блендер, з його допомогою подрібніть родзинки. Нехай ця закваска побродить.
Що залишився родзинки теж промийте і залийте водою решті, теж подрібніть блендером. Коли побачите, що закваска початку бродити (з'являються бульбашки на поверхні), додайте її в решті родзинки і воду.
Що залишився родзинки теж промийте і залийте водою решті, теж подрібніть блендером. Коли побачите, що закваска початку бродити (з'являються бульбашки на поверхні), додайте її в решті родзинки і воду.
Отриману суміш накрийте шматком марлі, нехай бродить в теплому місці. Брага буде бродити тижні 3, а то і місяць.
Брагу тепер потрібно гарненько віджати від макухи, процідити пару раз і перелити в самогонний апарат.
Брагу тепер потрібно гарненько віджати від макухи, процідити пару раз і перелити в самогонний апарат.
Щоб брага була чистою, переженете її двічі.
Готову брагу з родзинок перелийте в пляшки і зберігайте в холодильнику. Смачного!