Рецепт Брага з родзинок фото

Брага з родзинок
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Ізюм
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Напої

Ароматна і смачна брага з родзинок - це не тільки основа для самогону, але і прекрасний напій для душевної кампанії. Спробуйте, і ви не пошкодуєте. Рецепт приготування браги з родзинок перед вами!

З родзинок готується традиційний єврейський напій - пейсаховка. А брага з нього виходить теж не менш смачна. Саму проціджений брагу можна вже вживати. А можете приготувати самогон. Для приготування браги з родзинок візьміть звичайний родзинки, сорт винограду не важливий.

  • Ізюм - 2 кілограма
  • Вода - 10 літрів
брага з родзинок - фото крок 1
Промийте 200 грам родзинок, залийте його 2 склянками води, додайте дрібку цукру. Нагрійте суміш до 30-40 градусів, дайте постояти. Коли родзинки стане м'яким, візьміть блендер, з його допомогою подрібніть родзинки. Нехай ця закваска побродить.
Що залишився родзинки теж промийте і залийте водою решті, теж подрібніть блендером. Коли побачите, що закваска початку бродити (з'являються бульбашки на поверхні), додайте її в решті родзинки і воду.
брага з родзинок - фото крок 2
Отриману суміш накрийте шматком марлі, нехай бродить в теплому місці. Брага буде бродити тижні 3, а то і місяць.
Брагу тепер потрібно гарненько віджати від макухи, процідити пару раз і перелити в самогонний апарат.
брага з родзинок - фото крок 3
Щоб брага була чистою, переженете її двічі.
брага з родзинок - фото крок 4
Готову брагу з родзинок перелийте в пляшки і зберігайте в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти