Рецепт Квас з цикорію фото

Квас з цикорію
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Дріжджі , Сухі дріжджі
ПП рецепти
На полуденок
Напої , Квас
Кількість порцій: 8
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Квас давно відомий і любимо народом. Але зазвичай він на хлібі, готується не мало часу і багатьом його просто не можна по ряду причин. Тому хочу запропонувати швидкий і дуже смачний квас з цикорію.

Опис приготування:

Квас, який я вам зараз пропоную, нічим не відрізняється за смаком від звичайного, який ми робимо у себе вдома. Виходить він насиченого хлібного смаку, хоча там немає ні грама хліба. Якщо зменшити трохи цукру, то його запросто можна використовувати для приготування окрошки. Ну а якщо любите солодкі газовані напої, то навпаки збільште трохи його кількість. Та й на ранок ви не побачите набряків, якщо навіть вип'єте його на ніч. Тільки дріжджі потрібно брати хорошої якості і не тримати квас в теплі, інакше він перебродить і буде нагадувати брагу.

  • Цукор - 200 грам
  • Tsikoriy - 1 Ст. Ложка (порошок)
  • Вода - 2.5 L
  • Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
  • Дріжджі - 4 грами (сухі)
квас з цикорію - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування квасу з цикорію.
квас з цикорію - фото крок 2
У каструлю налийте воду. Додайте цукор, цикорій і лимонну кислоту, перемішайте і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Остудіть напій до температури приблизно 30 градусів.
квас з цикорію - фото крок 3
Всипте сухі дріжджі в каструлю з напоєм і перемішайте до розчинення і однорідної рідини.
квас з цикорію - фото крок 4
Перелийте квас в ємність, я перелила в трьох літрову банку, закрийте кришкою і поставте в тепле місце на 4-6 годин.
квас з цикорію - фото крок 5
Приберіть готовий квас в прохолодне місце для охолодження. Розлийте по склянках і подавайте.
квас з цикорію - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти