Квас з цикорію
(покроковий рецепт з фото)
Квас давно відомий і любимо народом. Але зазвичай він на хлібі, готується не мало часу і багатьом його просто не можна по ряду причин. Тому хочу запропонувати швидкий і дуже смачний квас з цикорію.
Квас, який я вам зараз пропоную, нічим не відрізняється за смаком від звичайного, який ми робимо у себе вдома. Виходить він насиченого хлібного смаку, хоча там немає ні грама хліба. Якщо зменшити трохи цукру, то його запросто можна використовувати для приготування окрошки. Ну а якщо любите солодкі газовані напої, то навпаки збільште трохи його кількість. Та й на ранок ви не побачите набряків, якщо навіть вип'єте його на ніч. Тільки дріжджі потрібно брати хорошої якості і не тримати квас в теплі, інакше він перебродить і буде нагадувати брагу.
- Цукор - 200 грам
- Tsikoriy - 1 Ст. Ложка (порошок)
- Вода - 2.5 L
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 4 грами (сухі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування квасу з цикорію.
У каструлю налийте воду. Додайте цукор, цикорій і лимонну кислоту, перемішайте і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Остудіть напій до температури приблизно 30 градусів.
Всипте сухі дріжджі в каструлю з напоєм і перемішайте до розчинення і однорідної рідини.
Перелийте квас в ємність, я перелила в трьох літрову банку, закрийте кришкою і поставте в тепле місце на 4-6 годин.
Приберіть готовий квас в прохолодне місце для охолодження. Розлийте по склянках і подавайте.
Смачного!