Kutabı
(покроковий рецепт з фото)
Ці смачні коржі зі звичайного прісного тіста можна приготувати до м'ясних страв, до чашечки чаю або кави. А якщо ви їх приготуєте з зеленню і візьмете на пікнік, вони з'їдять швидше, ніж шашлик.
Ці смачні коржі з начинкою дуже люблять в моїй родині, і я їх готую до сніданку або вечері, адже вони так смачно з'їдаються з чаєм, кави або молоком. Кутаб можна робити з різною начинкою, а я вам розповім, як приготувати Кутаб з сиром і зеленню. Рецепт простий, найголовніше - дуже тонко розкачати тісто.
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 - в тісто, 0, 5 - в начинку)
- Сир - 75-100 грам
- Зелень - 100 грам (зелена цибуля, кріп, петрушка)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки

Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль і рослинне масло. Наливаємо воду, замішуємо тісто.

Тісто виходить еластичним і досить пружним. Даємо йому відпочити хвилин 15.

А поки займемося начинкою. Будемо робити Кутаб з сиром і зеленню. Сир натираємо на дрібній тертці або середньої, дрібно нарізаємо зелень. Додаємо сіль і мелений чорний перець.

І ретельно перемішати.

Розкачуємо тісто в ковбаску, діляться на 14-16 частин.

Скачує кожну частину в кульку, так зручніше буде його потім віддають перевагу катанню.

І тепер кожен кульку розгортає в дуже тонкий корж.

На одну половинку коржі викладаємо столову ложку начинки, розподіляємо її тонким шаром.

Накриваємо другою половиною тіста, злегка прокатати качалкою, щоб прибрати повітря. Ретельно защипуємо краю.

Краще зліпити відразу все Кутаб, адже печуться вони дуже швидко.

Нагріваємо сковороду на вогні трохи більше середнього рівня. Я смажила на 6 з 9 поділів. І викладаємо Кутаб на суху(! !! ) сковороду.

Смажимо до рум'яності з обох сторін.

Викладаємо на блюдо, змащуємо вершковим маслом і накриваємо кришкою.

Вогонь? Кличемо рідних і пригощаємося!