Курячий суп з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Курячий суп з лимоном - вельми популярне перша страва в грецькій кухні. Виходить дуже незвичайний, але в той же час смачний суп, пробуйте самі. Дивіться, як приготувати курячий суп з лимоном.
При приготуванні супу краще використовувати каструлю з товстим дном.
Сік з лимона можна легко буде вичавити або виделкою, або спеціальної соковижималкою. У сік не повинні потрапити кісточки. У суп можна додати приправи: наприклад, чорний мелений перець, сушений базилік. Суп подавайте до столу гарячим, розлив по тарілках і прикрасивши зверху нарізаною зеленню і скибочками лимона.
- Яйця - 3 штуки
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Куряча грудка - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Мал - 1/2 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1.5 L
- Сіль - 2 щіпки
- Зелень - 1/3 пучка
1. Ріпчасту цибулю промийте під водою, обсушити і відчистити від лушпиння. Наріжте півкільцями або невеликими кубиками. У глибоку каструлю налийте трохи олії, додайте цибулю і обсмажуйте приблизно 5 хвилин.
2. Курячі грудки добре промийте під проточною водою, просушіть серветкою і наріжте шматочками. До обсмаженого ріпчастій цибулі додайте води, поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння. Викладіть в каструлю порізане куряче філе. Рис промийте, відправте варитися до цибулі і курці.
3. Візьміть глибоку миску, розбийте в неї яйця і добре їх збийте. З лимонів вичавіть сік, щоб в результаті вийшло приблизно 3 столові ложки. Влийте сік лимона в збиті яйця. Ще раз все разом збийте.
4. Зменшіть вогонь. Додайте в суп збиті яйця і все ретельно перемішайте протягом 2-3 хвилин. Суп повинен трохи загуснути. Розлийте його по тарілках, прикрасивши скибочками лимона і нарубаного зеленню. Смачного!