Дієтичний курячий суп з вермішеллю
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний і ситний дієтичний курячий суп з вермішеллю можна приготувати буквально за 20-25 хвилин при наявності необхідних інгредієнтів. Використовуйте нежирні частини птиці або готовий курячий бульйон.
Особливо такий легкий суп подобається дітям - вони не люблять, коли в першому їм попадаються великі шматочки моркви, лука. Їм можна подати суп зі сметаною низької жирності, якщо вона не заборонена дієтою. Суп готується швидко, але час варіння вермішелі потрібно уточнювати на упаковці з такою продукцією!
- Курка - 300 грам (у мене крильця)
- Картопля - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Вермішель - 100 грам
- Вода - 1, 2 L
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кріп - 3-4 штук (стебла)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Придбайте нежирні частини курки: крила, субпродукти, шийки та інше. Можна використовувати вже готовий курячий бульйон.
Промийте частини курки і викладіть їх в каструлю. Очистіть картопля від шкірки, промийте у воді і наріжте середніми кубиками в ємність. Влийте гарячу воду, всипте сіль і лаврове листя. Помістіть каструлю на плиту і доведіть її вміст до кипіння, зніміть піну, що разом з жиром. Відваріть протягом 15 хвилин.
Очистіть від шкірки моркву і цибулю, промийте і натріть моркву на тертці з дрібними отворами, а цибулю наріжте дрібними кубиками.
Додайте обидві нарізки в каструлю.
Всипте вермішель і відваріть протягом 5-6 хвилин.
Промийте свіжий кріп, подрібніть і додайте в суп. Відваріть ще 1-2 хвилини.
Спробуйте суп на смак, подкорректируйте його при необхідності. Вимкніть нагрів.
Розлийте перше в глибокі тарілки і подайте до столу гарячим. За бажанням його можна доповнити не жирна сметаною або йогуртом.