Курячий салат по-в'єтнамських
(покроковий рецепт з фото)
Що ви знаєте про в'єтнамську кухні? Я в ній розбираюся погано, тільки якісь загальні риси і інгредієнти згадаю. А адже в ній є чимало простих і доступних страв для будинку, ось одне з таких.
Я описала, як приготувати курячий салат по-китайському з капустою, морквою і перцем. Для нього зробимо власну заправку (природно, гостру). Незважаючи на багато факторів, страва вийшла легким, хоча на обід їм наїстися точно можна. Нічого складного в кроках немає, тільки заздалегідь відваріть курку.
- Куряче філе - 400 грам
- Пекінська капуста - 0, 5-1 штуки
- Морква - 2 штуки
- Зелена цибуля - 4 штуки (перо)
- Болгарський червоний перець - 1 штука
- Арахіс - 80 грам (солоний)
- Braai - 0, 5 пучка
- М'ята - 0, 5 пучка
- Вапно - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Рибний соус - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Соуза"Shriracha" - 2 чайних ложки
1. Для початку відваріть курку до готовності. Остудіть її, а потім розділіть на дрібні шматочки по волокнам.
2. Після цього дрібно наріжте моркву, перець, капусту, цибуля, м'яту і кинзу. Все з'єднайте в салатниці разом з куркою.
3. Тепер займіться заправкою. З лаймов вичавіть сік.
4. Потім перемішайте його з соусом "шрірача" і рибним, дрібно нарізаним часником, цукром і маслом.
5. Влийте заправку в салат і перемішайте. Смачного!