Курячий рулет з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Трохи трудомісткий процес. Але блюдо виходить дуже смачне. Ніжне м'ясо курки дуже добре поєднується з грибами. Якщо м'ясо курки натерти лимонним соком, воно стане ніжніше.
Кількість порцій: 6-8
- Курка - 1 штука
- Гриби печериці - 300 грам
- Сир - 50 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Вершкове масло - За смаком (для смаження)
1. Промити курку. Нехай з неї стече вода. Розрізати курку грудку і вивернути її назовні. Акуратно вирізати з тушки все кісточки. Постарайтеся не пошкодити шкірку. В результаті вийде прямокутний шматок м'яса на шкірці. Розкладіть його на дошці і потихеньку відбийте його молотком. Втирайте в м'ясо сіль і перець. І побризкайте трохи лимонним соком, при бажанні.
2. Поки м'ясо просаливается, приготовим начинку. Промити печериці і нарізати їх тонкими скибочками. Волоські горіхи подрібнити качалкою. Сир натерти на дрібній тертці. У сковорідці розтопити вершкове масло і кілька хвилин смажити в ньому гриби до готовності. Дістаньте м'ясо і викладіть на нього рівним шаром гриби, потім горіхи і обсипте тертим сиром. Краї м'яса залиште вільними.
3. Залишилося найголовніше. Щільно скрутити рулет і перев'язати його нитками. У невеликій кількості масла обсмажити рулет, щоб з'явилася рум'яна кірочка. Тепер загортаємо рулет у фольгу і ставимо в духовку з температурою 200 градусів. Випікається рулет близько 30 хвилин. Подається з зеленню і овочами.