Рецепт Курячий рулет з грибами фото

Курячий рулет з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Трохи трудомісткий процес. Але блюдо виходить дуже смачне. Ніжне м'ясо курки дуже добре поєднується з грибами. Якщо м'ясо курки натерти лимонним соком, воно стане ніжніше.

Кількість порцій: 6-8
  • Курка - 1 штука
  • Гриби печериці - 300 грам
  • Сир - 50 грам
  • Горіхи волоські - 50 грам
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком (для смаження)
курячий рулет з грибами - фото крок 1
1. Промити курку. Нехай з неї стече вода. Розрізати курку грудку і вивернути її назовні. Акуратно вирізати з тушки все кісточки. Постарайтеся не пошкодити шкірку. В результаті вийде прямокутний шматок м'яса на шкірці. Розкладіть його на дошці і потихеньку відбийте його молотком. Втирайте в м'ясо сіль і перець. І побризкайте трохи лимонним соком, при бажанні.
курячий рулет з грибами - фото крок 2
2. Поки м'ясо просаливается, приготовим начинку. Промити печериці і нарізати їх тонкими скибочками. Волоські горіхи подрібнити качалкою. Сир натерти на дрібній тертці. У сковорідці розтопити вершкове масло і кілька хвилин смажити в ньому гриби до готовності. Дістаньте м'ясо і викладіть на нього рівним шаром гриби, потім горіхи і обсипте тертим сиром. Краї м'яса залиште вільними.
курячий рулет з грибами - фото крок 3
3. Залишилося найголовніше. Щільно скрутити рулет і перев'язати його нитками. У невеликій кількості масла обсмажити рулет, щоб з'явилася рум'яна кірочка. Тепер загортаємо рулет у фольгу і ставимо в духовку з температурою 200 градусів. Випікається рулет близько 30 хвилин. Подається з зеленню і овочами.

Схожі рецепти