Курячі зрази з морквою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Зрази - це ті ж котлети тільки з начинкою всередині. Саме така відмінність робить зрази більш цікавим і популярним блюдом. Сьогодні вони у нас з морквою і сиром.
Хрусткі зовні і соковиті, ніжні всередині курячі зрази з морквою і сиром припадуть до смаку дорослим і дітям. Замість курячого філе можна взяти будь-яке м'ясо, буде смачно. Сир беріть такий, щоб добре плавився. Подавайте зрази на обід або вечерю з будь-яким гарніром, свіжими овочами і соліннями.
- Куряча грудка - 600 грам
- Білий хліб - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Морква - 50 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Соняшникова олія - 60 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
Філе курячої грудки помийте і пропустіть через м'ясорубку.
Білий хліб, булку або батон замочити в холодній воді, через 10 хвилин відіжміть і теж пропустіть через м'ясорубку.
Фарсі сіль, можна поперчити і ретельно перемішайте.
Одну невелику цибулину і маленьку морква очистіть, помийте. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Викладіть в сковороду і налийте 20 мл рафінованої соняшникової олії.
Смажте моркву з цибулею 8-10 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
Смажені овочі перекладіть в миску і додайте тертий сир. Перемішайте, начинка для зраз готова.
З порції фаршу зробіть корж, на середину якої викладіть чайну ложку начинки.
Сформуйте зрази. Обваляйте в панірувальних сухарях.
Викладіть зрази на гарячу сковороду з соняшниковою олією.
Обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.
Зрази готові!