Курячі зрази з печінкою і яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні курячі зрази з пікантною начинкою з печінки і яблук відмінно підійдуть до столу не тільки в будні дні, але і стануть приємним сюрпризом до недільного обіду. Дивіться рецепт!
Ці зрази відрізняються яскравим, насиченим смаком. Неодмінно спробуйте! Яблуко беріть кисло-солодких сортів, курячу печінку цілком можна замінити индюшиной.
- Куряче філе - 500 грам (фарш: всі продукти нижче)
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (середнього розміру)
- Вівсяні пластівці - 3 Ст. Ложки (бистроваркіе)
- Молоко - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Печінка куряча - 200 грам (начинка: всі продукти нижче)
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Яблуко - 1 штука (зелене кисло-солодке)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка(+ для смаження)
- Вершкове масло - 25 грам
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Чорний перець - За смаком
- Борошно рисове - За смаком (для панірування)
Для начинки Позолотіть цибулю на рослинній олії і додайте нарізану великими шматочками печінку. У мене печінку індички. Обсмажте, помішуючи, до легкої скоринки. Усередині печінку повинна залишатися рожевою. Остудіть печінку і пробийте блендером в пульсовом режимі, додавши зелень.
У що залишився на сковороді олії обсмажте очищені і нарізані кубиками яблука. В процесі присипте цукром і смажте до м'якості, НЕ підрум'янюючи. Потім зніміть з вогню і додайте вершкове масло, нехай оживляти яблука. Надішліть яблука до печінки, приправити сіллю, поперчіть, обов'язково додайте дрібку мускатного горіха.
Куряче філе пробийте блендером або пропустіть через м'ясорубку разом з невеликою цибулиною і вівсяними пластівцями. Додайте холодну молока, яйце, сіль, перець і добре вимішайте фарш.
Вологими руками сформуйте зрази з фаршу, виклавши в середину по ложці печінкової начинки. Запаніруйте зрази в борошні. Я вважаю за краще рисову, вона майже не горить при обсмажуванні.
Зрази обсмажте на сковороді до золотистої скоринки і поставте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10, щоб повністю пропекти куряче м'ясо.
На гарнір до таких зраз рекомендую злегка обсмажити в суміші вершкового і рослинного масла нарізані дрібними кубиками яблуко, грушу і кабачок. Потім додати солодкий перець і стебла селери, трохи присипати цукром. Прогріти все разом хвилини 2-3, посолити, посипати паприкою і каррі.
Подавайте зрази гарячими з овочевим гарніром і зеленню. Смачного!