Рецепт Курячі зрази з печінкою і яблуком фото

Курячі зрази з печінкою і яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряче філе
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви з начинкою, Зрази

Ніжні курячі зрази з пікантною начинкою з печінки і яблук відмінно підійдуть до столу не тільки в будні дні, але і стануть приємним сюрпризом до недільного обіду. Дивіться рецепт!

Ці зрази відрізняються яскравим, насиченим смаком. Неодмінно спробуйте! Яблуко беріть кисло-солодких сортів, курячу печінку цілком можна замінити индюшиной.

  • Куряче філе - 500 грам (фарш: всі продукти нижче)
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (середнього розміру)
  • Вівсяні пластівці - 3 Ст. Ложки (бистроваркіе)
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Печінка куряча - 200 грам (начинка: всі продукти нижче)
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
  • Яблуко - 1 штука (зелене кисло-солодке)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка(+ для смаження)
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Чорний перець - За смаком
  • Борошно рисове - За смаком (для панірування)
курячі зрази з печінкою і яблуком - фото крок 1
Для начинки Позолотіть цибулю на рослинній олії і додайте нарізану великими шматочками печінку. У мене печінку індички. Обсмажте, помішуючи, до легкої скоринки. Усередині печінку повинна залишатися рожевою. Остудіть печінку і пробийте блендером в пульсовом режимі, додавши зелень.
курячі зрази з печінкою і яблуком - фото крок 2
У що залишився на сковороді олії обсмажте очищені і нарізані кубиками яблука. В процесі присипте цукром і смажте до м'якості, НЕ підрум'янюючи. Потім зніміть з вогню і додайте вершкове масло, нехай оживляти яблука. Надішліть яблука до печінки, приправити сіллю, поперчіть, обов'язково додайте дрібку мускатного горіха.
курячі зрази з печінкою і яблуком - фото крок 3
Куряче філе пробийте блендером або пропустіть через м'ясорубку разом з невеликою цибулиною і вівсяними пластівцями. Додайте холодну молока, яйце, сіль, перець і добре вимішайте фарш.
курячі зрази з печінкою і яблуком - фото крок 4
Вологими руками сформуйте зрази з фаршу, виклавши в середину по ложці печінкової начинки. Запаніруйте зрази в борошні. Я вважаю за краще рисову, вона майже не горить при обсмажуванні.
курячі зрази з печінкою і яблуком - фото крок 5
Зрази обсмажте на сковороді до золотистої скоринки і поставте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10, щоб повністю пропекти куряче м'ясо.
курячі зрази з печінкою і яблуком - фото крок 6
На гарнір до таких зраз рекомендую злегка обсмажити в суміші вершкового і рослинного масла нарізані дрібними кубиками яблуко, грушу і кабачок. Потім додати солодкий перець і стебла селери, трохи присипати цукром. Прогріти все разом хвилини 2-3, посолити, посипати паприкою і каррі.
курячі зрази з печінкою і яблуком - фото крок 7
Подавайте зрази гарячими з овочевим гарніром і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти