Рецепт Салат з курячою печінкою і яблуком фото

Салат з курячою печінкою і яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Курка, Яблука, Куряча печінка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Салат з курячою печінкою і яблуком - відмінне рішення для легкого обіду або романтичної вечері. Яскравий кисло-солодкий смак і незвичайне поєднання звичних інгредієнтів - вас точно здивують! Спробуйте!

Яблука в цьому салаті можна замінити твердими грушами або нектаринами.

  • Куряча печінка - 300 грам
  • Яблука - 2 штуки (кисло-солодкі середнього розміру)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Арахіс - 1/2 склянки (смажений, солоний)
  • Брусниця протерта з цукром - 1 Ст. Ложка
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець - За смаком
  • Чилі пластівцями - За смаком
салат з курячою печінкою і яблуком - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
салат з курячою печінкою і яблуком - фото крок 2
Яблука наріжте часточками і обсмажте на розігрітій олії до легкого рум'янцю. Викладіть в простору миску.
салат з курячою печінкою і яблуком - фото крок 3
Лук наріжте пір'ям і обсмажте на тому ж маслі до золотистого кольору. Викладіть до яблук.
салат з курячою печінкою і яблуком - фото крок 4
Курячу печінку ретельно звільніть від проток і плівок, промийте холодною водою і обсушити серветкою. Наріжте великими шматочками і обсмажте на що залишився в сковороді олії до рум'яної скоринки. Слідкуйте за тим, щоб печінка усередині залишалася рожевою і соковитою.
салат з курячою печінкою і яблуком - фото крок 5
Соєвий соус змішайте з брусничним пюре, додайте лимонний сік, цукор, пластівці чилі. Перемішайте.
салат з курячою печінкою і яблуком - фото крок 6
Теплу печінку викладіть в миску до яблук і цибулі. Додайте арахіс і полийте соусом. Легко перемішайте двома ложками, Намагаючись не пом'яти яблучні дольки.
салат з курячою печінкою і яблуком - фото крок 7
Подавайте салат теплим, виклавши на листя салату і прикрасивши брусничним пюре. Або охолодіть і подавайте пізніше.

Схожі рецепти