Салат з курячою печінкою і яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Салат з курячою печінкою і яблуком - відмінне рішення для легкого обіду або романтичної вечері. Яскравий кисло-солодкий смак і незвичайне поєднання звичних інгредієнтів - вас точно здивують! Спробуйте!
Яблука в цьому салаті можна замінити твердими грушами або нектаринами.
- Куряча печінка - 300 грам
- Яблука - 2 штуки (кисло-солодкі середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Арахіс - 1/2 склянки (смажений, солоний)
- Брусниця протерта з цукром - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - За смаком
- Чилі пластівцями - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Яблука наріжте часточками і обсмажте на розігрітій олії до легкого рум'янцю. Викладіть в простору миску.
Лук наріжте пір'ям і обсмажте на тому ж маслі до золотистого кольору. Викладіть до яблук.
Курячу печінку ретельно звільніть від проток і плівок, промийте холодною водою і обсушити серветкою. Наріжте великими шматочками і обсмажте на що залишився в сковороді олії до рум'яної скоринки. Слідкуйте за тим, щоб печінка усередині залишалася рожевою і соковитою.
Соєвий соус змішайте з брусничним пюре, додайте лимонний сік, цукор, пластівці чилі. Перемішайте.
Теплу печінку викладіть в миску до яблук і цибулі. Додайте арахіс і полийте соусом. Легко перемішайте двома ложками, Намагаючись не пом'яти яблучні дольки.
Подавайте салат теплим, виклавши на листя салату і прикрасивши брусничним пюре. Або охолодіть і подавайте пізніше.