Салат «Печонкін» з курячою печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Смачний і ситний салат, який підійде для сімейної трапези або для будь-якого святкового столу. Ділюся з вами рецептом!
Опис приготування:
Це смачне блюдо готується дуже просто. Є кілька варіантів приготування цієї салату, я хочу запропонувати вам приготувати салат"Печонкін" з курячою печінкою, яйцями і овочами. До речі, печінку ви можете використовувати не тільки курячу, але і свинячу або яловичу. З курячої, на мій погляд, салат виходить ніжнішим на смак і оксамитовим за своєю структурою.
- Печінка куряча - 300 грам
- Яйце - 4 штуки (варене)
- Огірки - 3-4 штук (солоні)
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Яйця відварити круто. Печінка відваріть до готовності протягом 15 хвилин, потім дістаньте і остудіть.
Цибуля наріжте кубиками, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на сковороді до м'якості.
У варених яєць відокремте білки від жовтків і натріть їх на крупній тертці. Так само на тертці натріть варену печінку і солоні огірки.
Коли всі інгредієнти підготовлені, приступаємо до складання салату. Можна укласти його шарами в глибокій салатник, порційно в креманках або використовуючи спеціальне кулінарне кільце. Всі верстви змащуйте майонезом, сіль і перець додавайте до смаку. Першим шаром покладіть терту печінку.
Терті огірки відіжміть від соку і викладіть наступним шаром.
Потім рівномірно розподіліть терті білки.
І в завершенні йде шар з обсмажених овочів.
Змастіть верхній шар майонезом і натріть зверху на дрібній тертці жовтки.
Салат "Печонкін" з курячою печінкою готовий. Прикрасити його можна свіжою зеленню.
Смачного!