Салат «Печонкін»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і простий у приготуванні салат з печінки і овочів. Можна подати до святкового столу або прикрасити звичайний вечеря. Печінка беріть на свій вибір, підійде яловича, свиняча або куряча.
Для салату підійде майонез домашнього приготування. Його можна приготувати на основі курячих або перепелиних яєць з додаванням рослинної олії, соку лимона і спецій. Консистенція повинна бути не дуже густий, щоб салат легше просочився.
- Печінка яловича - 350 грам
- Огірок солоний - 3-5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Майонез - 250 грам
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
Печінка нарізаємо шматками і обсмажуємо 5 хвилин на соняшниковій олії. Потім накриваємо кришкою і готуємо на малому вогні ще хвилин 15. При необхідності можна додати трохи окропу в сковорідку.
Вареную морковь чистим, трьом на тертці і викладаємо наступним шаром. Морква покриваємо тонким шаром майонезу.
Цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо на соняшниковій олії. Викладаємо цибулю в піалу і додаємо трохи майонезу.
Готовий салат накриваємо плоскою тарілкою. Піалу з тарілкою перевертаємо. Потім, піалу з харчовою плівкою піднімаємо. На плоскій тарілці залишається листковий салат з правильною послідовністю шарів.