Салат «Печонкін»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.
Смачний і простий у приготуванні салат з печінки і овочів. Можна подати до святкового столу або прикрасити звичайний вечеря. Печінка беріть на свій вибір, підійде яловича, свиняча або куряча.
Опис приготування:
Для салату підійде майонез домашнього приготування. Його можна приготувати на основі курячих або перепелиних яєць з додаванням рослинної олії, соку лимона і спецій. Консистенція повинна бути не дуже густий, щоб салат легше просочився.
- Печінка яловича - 350 грам
- Огірок солоний - 3-5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Майонез - 250 грам
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
Підготуємо інгредієнти.
Морква і яйця кладемо в каструлю з водою і варимо до готовності.
Морква і яйця кладемо в каструлю з водою і варимо до готовності.
Печінка нарізаємо шматками і обсмажуємо 5 хвилин на соняшниковій олії. Потім накриваємо кришкою і готуємо на малому вогні ще хвилин 15. При необхідності можна додати трохи окропу в сковорідку.
Варені яйця чистимо і розділяємо на білки і жовтки.
Піалу покриваємо харчовою плівкою. Білки тремо на тертці і висипаємо на дно піали. Сверху – тонкий слой майонеза.
Піалу покриваємо харчовою плівкою. Білки тремо на тертці і висипаємо на дно піали. Сверху – тонкий слой майонеза.
Вареную морковь чистим, трьом на тертці і викладаємо наступним шаром. Морква покриваємо тонким шаром майонезу.
Солоні огірки будемо викладати наступним шаром. Попередньо огірки потрібно натерти і, якщо утворюється рідина, злити. Шар огірків намазуємо майонезом.
Цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо на соняшниковій олії. Викладаємо цибулю в піалу і додаємо трохи майонезу.
Готову печінку трьом на тертці і викладаємо на салат. Зверху змащуємо майонезом.
Салат ми зібрали.
Салат ми зібрали.
Готовий салат накриваємо плоскою тарілкою. Піалу з тарілкою перевертаємо. Потім, піалу з харчовою плівкою піднімаємо. На плоскій тарілці залишається листковий салат з правильною послідовністю шарів.
Зверху посипаємо салат тертим яєчним жовтком, а по периметру доповнимо зеленою цибулею.
Салат "Печонкін" готовий, угощайтесь.