Курячі ніжки з рисом в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Курячі ніжки - одна з найбільш часто використовуваних частин птиці, їх дуже зручно їсти. Приготувати їх можна абсолютно по-різному. Пропонуємо рецепт, як приготувати курячі ніжки з рисом в рукаві.
Смачне і просте в приготуванні блюдо. Все робиться просто і швидко, тому як рис готується одночасно з м'ясом і повністю просочується усіма його соками. Мал для страви можна брати абсолютно будь-який. За допомогою цього нехитрого рецепта, вам вдасться приготувати неймовірну смакоту без особливих зусиль.
- Гомілки - 6 штук
- Майонез - 150 грам
- Лимон - 1 штука
- Перець мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Паприка - За смаком
- Мал - 150 грам
1. Гомілки ретельно миємо й витираємо паперовим рушником, змішуємо приправи і сіль, натираємо ними м'ясо.
2. Лимон моєму і розрізаємо на 2 частини, в миску видавлюємо лимонний сік (2 столові ложки) і кладемо майонез, перемішуємо. Готовою сумішшю змащуємо ніжки, прибираємо їх в холодильник на 1 час.
3. Мал для гарніру замочуємо на 1 годину в холодній воді, після чого ретельно його промиваємо.
4. Зливаємо воду з рису, дістаємо гомілки з холодильника. Відкриваємо рукав для запікання, кладемо всередину рис, разравниваем його. На нього викладаємо ніжки і виливаємо залишки маринаду. Додаємо 2 столові ложки води.
5. Випікаємо ніжки з рисом в розігрітому до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки на м'ясі. Подаємо порційно рис з курячими ніжками.