Курячі ніжки з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати гостей і близьких апетитним і дуже оригінальним блюдом? Тоді запам'ятовуйте цей досить нескладний варіант, як приготувати курячі ніжки з фаршу.
"фальшиві" курячі ніжки з фаршу в домашніх умовах - це надзвичайно соковите блюдо. До такого гарячого підійде будь-який гарнір до смаку, салат або просто улюблений соус. Від цих ніжок будуть в захваті всі, можете навіть не сумніватися.
- Стегенця - 10 штук
- Цибулина - 2-3 штук
- Гриби - 300-400 грам
- Морква - 1 штука (по бажанню)
- Яйце - 1 штука
- Сметана або майонез - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
1. Гриби треба насамперед подрібнити і відправити на сковороду з невеликою кількістю вершкового масла. Обсмажити до готовності. На окремій сковороді потрібно обсмажити дрібно нарізану цибулю і натерту на тертці моркву. З стегенець потрібно акуратно дістати кісточку, зрізавши попередньо всю м'якоть. Пропустити м'ясо через м'ясорубку, з'єднавши з обсмаженими овочами. Вимити і подрібнити свіжу зелень.
2. Обсмажені грибочки теж додати в фарш. Крім цього, курячі ніжки з фаршу в домашніх умовах можна доповнити подрібненими томатами або іншими овочами за смаком.
3. Вбити в масу яйце. Додати сіль, перець, улюблені спеції. Все як слід перемішати.
4. У кишеньку з шкурки акуратно вкласти начинку.
5. Притискаючи, потрібно досить щільно заповнити начинкою простір.
6. Потім внахлест закрити кишеньку. При бажанні можна закріпити зубочистками, наприклад.
7. Викласти готові ніжки на деко. Щоб скоринка була більш апетитною, можна змастити верх сметаною або майонезом, наприклад. Ще один варіант, як зробити курячі ніжки з фаршу смачніше, - це медовий соус.
8. Надіслати лист в розігріту духовку і запікати близько 45 хвилин. Коли скоринка стане рум'яною, блюдо можна діставати і презентувати.