Рецепт Глазуровані курячі ніжки фото

Глазуровані курячі ніжки
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Апельсин , Курині ніжки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Курка просто не може набриднути! Головне не боятися нових рецептів. Її м'ясо абсолютно змінює смак, якщо до нього додати маринад або соус. У цьому рецепті ми використовуємо і то, та інше. Дивіться!

Опис приготування:

Подивіться, як приготувати глазуровані курячі ніжки. Вони виходять дуже соковитими через те, що запікаються апельсинах. А гарна скоринка з'явиться за рахунок сиропу з фініків. Він же дасть солодкуватий відтінок. На гарнір підготуйте рис або картопля в духовці, головне - не додавайте сильних приправ.

  • Куряча ніжка - 6 штук
  • Апельсиновий сік - 120 мілілітрів
  • Соус чилі - 60 мілілітрів
  • Оливкова олія - 165 мілілітрів
  • Апельсин - 3 штуки
  • Сироп з фініків - 150 мілілітрів
  • Чебрець - 1 пучок
  • Дижонская гірчиця - 3 Ст. Ложки
  • Апельсинова цедра - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
глазуровані курячі ніжки - фото крок 1
1. Зробіть маринад, змішавши цедру, сік, перець, сіль, гірчицю, чебрець (6-7 гілочок) і 3 ст. Ложки олії. Курку з'єднайте з маринадом в щільному пакеті. Залиште її в такому вигляді на 3-6 годин в холодильнику.
глазуровані курячі ніжки - фото крок 2
2. Після цього курячі ніжки обсмажте 8 хвилин на стороні зі шкірою в розігрітій олії.
глазуровані курячі ніжки - фото крок 3
3. Потім наріжте апельсин кружками. Викладіть їх в форму для випічки. За фруктам розкладіть гілочки чебрецю.
глазуровані курячі ніжки - фото крок 4
4. Зверху викладіть курку. Змастіть її сиропом і щільно закрийте фольгою.
глазуровані курячі ніжки - фото крок 5
5. Запікайте блюдо 45 хвилин в духовці при 250 градусах. Для 15 хвилин до готовності змажте курку ще раз сиропом.
глазуровані курячі ніжки - фото крок 6
6. Потім фольгу зніміть. Запікайте курку ще 5 хвилин, тільки при 170 градусах. Все готово! Смачного!

Схожі рецепти