Глазуровані курячі ніжки
(покроковий рецепт з фото)
Курка просто не може набриднути! Головне не боятися нових рецептів. Її м'ясо абсолютно змінює смак, якщо до нього додати маринад або соус. У цьому рецепті ми використовуємо і то, та інше. Дивіться!
Подивіться, як приготувати глазуровані курячі ніжки. Вони виходять дуже соковитими через те, що запікаються апельсинах. А гарна скоринка з'явиться за рахунок сиропу з фініків. Він же дасть солодкуватий відтінок. На гарнір підготуйте рис або картопля в духовці, головне - не додавайте сильних приправ.
- Куряча ніжка - 6 штук
- Апельсиновий сік - 120 мілілітрів
- Соус чилі - 60 мілілітрів
- Оливкова олія - 165 мілілітрів
- Апельсин - 3 штуки
- Сироп з фініків - 150 мілілітрів
- Чебрець - 1 пучок
- Дижонская гірчиця - 3 Ст. Ложки
- Апельсинова цедра - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Зробіть маринад, змішавши цедру, сік, перець, сіль, гірчицю, чебрець (6-7 гілочок) і 3 ст. Ложки олії. Курку з'єднайте з маринадом в щільному пакеті. Залиште її в такому вигляді на 3-6 годин в холодильнику.
2. Після цього курячі ніжки обсмажте 8 хвилин на стороні зі шкірою в розігрітій олії.
3. Потім наріжте апельсин кружками. Викладіть їх в форму для випічки. За фруктам розкладіть гілочки чебрецю.
4. Зверху викладіть курку. Змастіть її сиропом і щільно закрийте фольгою.
5. Запікайте блюдо 45 хвилин в духовці при 250 градусах. Для 15 хвилин до готовності змажте курку ще раз сиропом.
6. Потім фольгу зніміть. Запікайте курку ще 5 хвилин, тільки при 170 градусах. Все готово! Смачного!