Рецепт Глазуровані курячі ніжки фото

Глазуровані курячі ніжки
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Птах, Фрукти, Курка, Апельсин, Курині ніжки
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Курка просто не може набриднути! Головне не боятися нових рецептів. Її м'ясо абсолютно змінює смак, якщо до нього додати маринад або соус. У цьому рецепті ми використовуємо і то, та інше. Дивіться!

Подивіться, як приготувати глазуровані курячі ніжки. Вони виходять дуже соковитими через те, що запікаються апельсинах. А гарна скоринка з'явиться за рахунок сиропу з фініків. Він же дасть солодкуватий відтінок. На гарнір підготуйте рис або картопля в духовці, головне - не додавайте сильних приправ.

  • Куряча ніжка - 6 штук
  • Апельсиновий сік - 120 мілілітрів
  • Соус чилі - 60 мілілітрів
  • Оливкова олія - 165 мілілітрів
  • Апельсин - 3 штуки
  • Сироп з фініків - 150 мілілітрів
  • Чебрець - 1 пучок
  • Дижонская гірчиця - 3 Ст. Ложки
  • Апельсинова цедра - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
глазуровані курячі ніжки - фото крок 1
1. Зробіть маринад, змішавши цедру, сік, перець, сіль, гірчицю, чебрець (6-7 гілочок) і 3 ст. Ложки олії. Курку з'єднайте з маринадом в щільному пакеті. Залиште її в такому вигляді на 3-6 годин в холодильнику.
глазуровані курячі ніжки - фото крок 2
2. Після цього курячі ніжки обсмажте 8 хвилин на стороні зі шкірою в розігрітій олії.
глазуровані курячі ніжки - фото крок 3
3. Потім наріжте апельсин кружками. Викладіть їх в форму для випічки. За фруктам розкладіть гілочки чебрецю.
глазуровані курячі ніжки - фото крок 4
4. Зверху викладіть курку. Змастіть її сиропом і щільно закрийте фольгою.
глазуровані курячі ніжки - фото крок 5
5. Запікайте блюдо 45 хвилин в духовці при 250 градусах. Для 15 хвилин до готовності змажте курку ще раз сиропом.
глазуровані курячі ніжки - фото крок 6
6. Потім фольгу зніміть. Запікайте курку ще 5 хвилин, тільки при 170 градусах. Все готово! Смачного!

Схожі рецепти