Курячі ніжки з картоплею і розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Розмарин - чарівна рослина для кулінарів в різних точках світу. Саме з ним блюдо отримує набуває аромат, при тому смак не перебивається. Особливо смачні страви в духовці. Давайте спробуєм!
Цього разу, я розповім, як приготувати курячі ніжки з картоплею і розмарином. Страву можна вважати простим, тільки відведіть час, щоб підготувати всі інгредієнти. Радує, що тут вже є гарнір. Вам залишається тільки підібрати улюблений соус. Рецепт є відмінним вибором для дня народження або сімейної вечері.
- Картопля - 1600 грам
- Курині ніжки - 4 штуки
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок(3 ст. Ложки - для курки, 2 ст. Ложки - для картоплі)
- Сіль - 2, 5 чайних ложки(1, 5 немає. Ложки - для курки, 1 немає. Ложка - для картоплі)
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка(0, 5 немає. Ложки - для курки, 0, 5 немає. Ложки - для картоплі)
- Розмарин, гілочка - 8-10 штук
- Часник - 12 зубчиків
- Лимон - 2 штуки
- Розмарин подрібнений - 1, 5 чайних ложки(1 немає. Ложка - для курки, 0, 5 немає. Ложки - для картоплі)
1. Курку по обидва боки змастіть сіллю, подрібненим розмарином, маслом і перцем.
2. Картопля почистіть і наріжте великими кубиками. Потім змішайте з подрібненим розмарином і очищеним часником. Додайте масло, сіль і перець.
3. Потім картопля перекладіть на деко.
4. Зверху розкладіть гілочки розмарину і товсті гуртки лимонів.
5. І, нарешті, викладіть курячі ніжки.
6. Запікайте блюдо 30-45 хвилин при 200 градусах в духовці до повної готовності. Смачного!