Курячі медальйони в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете порадувати своїх близьких легким, але насиченим м'ясною стравою? Тоді придивіться до рецептом курячих медальйонів в духовці, які виходять соковитими, дивно ніжними і апетитними.
Перед вами дуже вдалий рецепт, який пропонує готувати курячі медальйони в духовці, НЕ вирізаючи м'ясні кружечки так, як їх роблять з м'якоті свинини або яловичини. У цьому рецепті використовується філе курки, яке треба дрібно порубати (нарізати), а вже з отриманого великого "фаршу" сформуємо медальйони. До того ж, з куркою прекрасно поєднуються гриби і сир. Виходить дуже смачно.
- Куряча грудка - 1 штука (філе)
- Гриби - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
- Приправа для курки - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Підготуємо гриби: промиємо їх і дрібно поріжемо. Цибулину очистіть. Наріжте її невеликими кубиками. Обсмажте разом з грибами.
2. Філе курки зріжте з кістки. Зніміть з нього шкіру. Обмийте і обсушити за допомогою паперового рушника. Дрібно наріжте.
3. Додайте до дрібно нарізану філе одну чайну ложку приправи для курки. Потім посоліть і покладіть кетчуп. Все перемішайте.
4. Після обсмажування грибів з цибулею викладіть їх в тарілку, додайте одну столову ложку майонезу. Ретельно перемішайте.
5. Застеліть деко фольгою. Сформуйте з рубленого філе круглі медальйони. Викладіть їх на деко на невеликій відстані один від одного.
6. Підготуйте наступний шар - смажені гриби з майонезом. Викладіть поверх кожного медальйона (приблизно 1 чайну ложку).
7. Візьміть будь-який твердий сир. Натріть його на крупній тертці. Тертий сир викладіть наступним шаром поверх грибів з майонезом. Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко з медальйонами поставте в духовку, запікайте страву протягом 20-25 хвилин. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати курячі медальйони в духовці, дістаньте і подавайте їх до столу теплими, разом з овочами, гарніром і як самостійне блюдо. Смачного.