Медальйони з індички з грибами
(покроковий рецепт з фото)
На зміну звичній курці, курчаті, свинині та яловичині прийшла індичка. Її м'ясо дієтичне і низькокалорійне. Спробуйте блюдо за рецептом, як приготувати медальйони з індички з грибами.
Індичка, як і інші види м'яса, дуже добре поєднується з грибами. Готую медальйони з грудки індички. З грибів можна зробити соус, але я в цей раз віддав перевагу більш грубу консистенцію і нарізав їх пластинками. Пробуйте різні варіанти!
- Грудка індички - 800 грам
- Борошно - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Печериці - 200 грам
- Luk-salotų - 1 штука
- Петрушка - 1/2 пучка
- Сіль, перець - За смаком
- Естрада - 1/4 чайних ложки
- Вермут - 1/2 склянки
- Солодкий перець - 60 грам
1
Грудку індички мою і нарізаю поперек волокон (це дуже важливо) скибочками близько 1, 5-2 см. Натираю сіллю, перцем.
2
Борошно пересипаю в тарілку, кожну скибочку обвалюють з двох сторін і обтрушую.
3
У сковороді розтоплюю ложку вершкового масла і викладаю медальйони, обсмажую з двох боків до рум'яної скоринки.
4
Перекладаю медальйони в миску і накриваю фольгою, щоб зберегти тепло.
5
Гриби мою і нарізаю пластинками. Сковороду розігріваю з маслом, що залишилося і викладаю гриби, обсмажую їх 3-5 хвилин, а потім додаю цибулю-шалот (нарізаний півкільцями), петрушку, за смаком сіль, чорний перець, естрагон і вливаю вермут. Готую до випаровування вина.
6
Викладаю на тарілку ще теплі медальйони, прикрашаю перцем і викладаю гриби з цибулею, подаю блюдо в теплом виде.